Chatillon – Presskonferens med Simone Pepe

Live från Chatillon har man haft presskonferens med ingen mindre än Simone Pepe: ”Jag har upplevt ett hemskt år, men nu hoppas jag på att allt är löst. Med Tevez, Llorente och Ogbonna är vi mer medvetna om vår styrka.”

Direkt från Juves sommarläger i Chatillon så lämnade Simone Pepe, huvudpersonen i den dagliga presskonferensen, följande svar på journalisternas frågor:

– Hur var det sista året?
”Jag har upplevt ett hemskt år pga min skada, en hemsk sak som orsakade mig stora problem. Men nu tror jag att det är över och att jag har löst det. Mina kamrater i laget har skänkt mig en stor gåva, jag tänker bli återställd till 100 %. Jag hade en skada som var mer unik än sällsynt, den var min första och ingen kunde egentligen hitta en lösning på det. Men sen lyckades vi till slut ändå att lösa problemet. Jag har aldrig för en enda stund känt mig ensam och övergiven, och det vill jag passa på att tacka alla för.”

–De nya som anlänt?
“Det räcker med några dagars arbete för att de ska vänja sig. Vi är en härlig grupp när det behövs att jobba på och vi skojar när man skall skojar; alla integrerar sig väl i gruppen på ett fantastiskt sätt.”

Pepe svarar på frågor under presskonferens i Chatillon
– Folket har alltid visat dig deras tillgivenhet…

“När det gäller folkets tilgivenhet… något gott har jag gjort för att förtjäna det, men inte bara jag, men hela laget. Och när du sen vinner två Scudetto i rad, och jag var ju med om att vinna den första som en av huvudpersonerna och detta kommer folk ihåg. Sen vet alla att jag alltid gett och ger allt på plan och Juvefansen uppskattar detta i högsta grad. Jag är nöjd för detta och kanske är det för det som de alltid visat mig sin tillgivenhet.”

-Hur verkar Tevez?
“Tevez är en mycket sympatisk grabb, vaken, vi roar oss redan med honom. Nu ska jag se till att han acklimatiserar sig bättre, sen tar jag med honom och lär honom hur man spelar golf.”

– Vilket Juve kommer man att se efter dessa nya värv? Denna nya modell med 3-3-4, med yttrarna väldigt offensiva, kan det hjälpa dig att återinträda på ett snabbare sätt?
“Jag tränar ju ännu vid sidan om, så jag har ännu inte sett taktiken, för medan jag styrketränar så sysslar de med detta. Emellertid är det inga problem, jag tror att om alla gör som innan, att de ställer upp var som helst, så spelar detta ingen större roll för Juves styrka under dessa två år var just organiserat såhär. Vi har en organisation som är mycket bättre än andra lag i Italien just nu, det har vi demonstrerat genom att spela en bra fotboll som man inte sätt de senaste 4-5 åren i Italien. Om det som jag sade innan, så säger jag att Juve är mycket starka, men naturligtvis måste man förbättra sig, för vi vet att vårt objektiv i Italien är att vinna Lo Scudetto för tredje året i rad och i Europa finns det ännu starkare lag. Vi kommer att försöka göra oss hörda, och nu känner vi mer medvetenhet för vår styrka med Tevez, Llorente och Ogbonna, som är tre verkligt viktiga nyförvärv.”

a

Fino Alla Fine!
/Lorenzo