Buffon som kan bli historisk på Juventus Stadium talar ut!

Fabio Cannavaro som lade skorna på hyllan i 2011 representerade det Italienska landslaget, Gli Azzurri, mellan 1997-2010. Under den perioden blev han kapten och han blev dessutom den spelare som representerat Italien mest av alla genom tiderna med 136 matcher. Idag är Juventus målvakt och kapten Gianluigi Buffon även kapten i Gli Azzurri och sedan debuten, den 29 oktober 1997 borta mot Ryssland i VM-kvalet till VM 98 i Frankrike, har Superman spelat hela 134 matcher. Denna vecka på fredag kommer Italien att ställas mot Bulgarien i Palermo och i nästa vecka debuterar landslaget på Juventus Stadium mot Tjeckien i en match som kan bli historisk för Gigi på många sätt. Han kommer ju att vara med i Gli Azzurris debut på Juventus Stadium, Italien kan gå vidare om de vinner båda matcherna och Buffon kan tangera Fabio Cannavaros rekord på 136 matcher!

Buffon som idag är 35 år och alltså debuterade i landslaget hela 16 år sedan, därmed när han bara var 19 år, sade följande om det hela:
”Det skulle representera en mycket speciell bedrift, men det skulle inte tvungetvis vara något som ansetts vara otänkbart tidigare då jag debuterade i landslaget mycket tidigt. Känslan är underbar då jag har haft 16 otroliga år trots att jag fick genomlida en skada som kunde ha ändrat på mycket. Jag tror att jag har gjort bra ifrån mig under dessa år och att jag alltid har varit fast beslutsam om att fortsätta driva mig framåt.”

Gigi har spelat på landslagsnivån länge, men vad är det egentligen som får en att alltid göra sitt bästa i landslagssammanhang?
”Under alla Italienmatcher jag har spelat så kan jag säga att de hundra senaste inte bara har varit fotbollsmatcher utan att de har varit mycket mer än så. De har spelats med passion, anda och känsla samt ett ansvarstagande som medföljer när man skall representera landet och en vilja att göra våra fans glada.”

Buffon kysser VM-bucklan

35 år innebär att Superman inte är ung längre, Totti har ju lagt landslagskarriären bakom sig, men hur ser det ut för Buffon, vad är tanken?
”Jag skulle personligen aldrig tacka nej till att representera landslaget om jag blir uttagen. Det skulle vara som om att jag skulle spotta i ansiktet på min fina turen, och något som så många andra vill ha men som bara några få får chansen att uppleva.”

Prandelli talade tidigare om att han skulle avsluta sin karriär som tränare för Gli Azzurri efter VM i Brasilien nästa sommar, vad säger världens nummer 1?
”Det är inget problem, för att precis som i klubblaget så kan ett professionellt förhållande ha sitt slut. Det verkar som om att vi alla håller på att gripas av en oläglig rädsla. Med all respekt så har vi ett världsmästerskap att tänka på. Vårt fokus bör vara på just det och inget annat.”

Conte som tränare i landslaget?
”Conte har inte sagt att han vill lämna Juventus. Jag trodde inte att det redan skulle finnas kandidater till posten, även om det är normalt att en tränare på en viss nivå skulle vara en aspirant för ett sådant jobb. Många skulle göra sig tillgängliga för det jobbet och jag tror att en ny tränare skulle kunna tillsättas bara fyra eller fem dagar efter att VM har spelats.”

Trots att det egentligen handlade om Juve blev det undvikligt att gå in i diskussioner om Conte, men även Juve fick en omnämning:
”Vi fortsätter att utvecklas tack vare vår tränare, vår egen hängivenhet och klubbens insatser i övergångsfönstret. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna tävla om de största titlarna, men vi måste också vara medvetna om att det finns tre eller fyra lag i Europa som är starkare än oss och samtidigt måste vi även vara på vår vakt i Serie A.”

Buffon och Zoff

I Juventus är Buffon självklart även en historisk målvakt, men han har en bit upp till Dino Zoff som idag är den målvakt som har spelat flest matcher i Juventus med sina 476 matcher på 11 säsonger. Buffon har 443 matcher just nu och kan alltså denna säsong även gå om Zoff i Juventus statistik!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham