Buffon: ”Juve och Italien, två stora kärlekshistorier”

Buffon som ser ut att tangera Fabio Cannavaros rekord på 136 landslagsmatcher talade idag i nyhetskanalen Sky Sport 24. Att bli spelaren med flest landslagsmatcher på Juventus Stadium gör att han talar ut om sin kärlek till den gamla damen och den blåa landslagströjan:
”Jag har turen att vara med i så många år, att få leva i omklädningsrummet i 13 år med Juventus och i 16 år med landslaget som till och med blir 20 år om man även räknar in min tid med ungdomslandslagen. Det är alltså två stora kärlekshistorier med stor passion och tillhörighet samt med många människor som man känner, så många segrar och några nederlag. Dessa historier har definitivt lagt sina spår i mitt liv.”

Om att tangera Cannavaros rekord säger Superman följande:
”Det innebär att en lång tid har gått förbi. För varje gång som jag har tagit på mig den italienska landslagströja har jag känt att jag mognat mer. Att tangera Cannavaros rekord betyder mycket för mig. Jag har alltid försökt att hissa den italienska flaggan så högt som möjligt och jag vill fortfarande vinna något. Min relation till Gli Azzurri är väldigt djup. Om jag kommer att säga något speciellt inför den kommande matchen till mina kamrater? Nej inte när det gäller personliga mål då jag inte gillar att tala om dem. Säkerligen förstår den intelligente att när man uppnår vissa mål så beror det inte enbart på de fysiska egenskaper som moder natur har givit en utan att egenskaperna även måste stödjas av en viss färdighet i hjärnan. Detta är fundamentalt och jag tror att detta budskap är det viktigaste att förmedla.”

Om att ta farväl av landslaget är Buffon lika tydlig som han förut varit:
”Jag skulle aldrig ge upp landslaget och jag ser inte varför jag skulle göra det heller om det inte var så att tränaren gjorde det valet, då skulle jag acceptera det direkt. Det vore synd att ge upp landslagskarriären om jag fortfarande är konkurrenskraftig.”

Kan Italien vinna VM i Brasilien?
”Det skulle vara härligt att vinna ett VM till. Vi har potentialen att kunna göra det, men med det sagt så finns där andra länder som har bättre förutsättningar för att lyckas.”

Skulle Buffon byta kaptensarmbandet mot att få vinna VM?
”Det skulle fungera hur bra som helst för mig. Att lyfta VM-bucklan som kapten eller inte är irrelevant när man vinner VM. Jag blir faktiskt generad ibland av att vara den som skall få lyfta bucklan.”

Vi hoppas att du får lyfta massor av troféer och att du fortsätter att skriva historia. Tack grande Gigi!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham