Asamoah: ”Jag är redo att spela överallt, även som anfallare!”

Liver intervju från Chatillon med Asamoah som säger: ”Vi jobbar för Scudetton och Champions. Jag är redo att spela i vilken position som helst. Juve efter Wakaso? Vet inget om det. Ogbonna är stark.”

Den 25 årige mittfältaren i Juventus och Ghanas landslag, Kwadwo Asamoah, berättar i en intervju om Juves spelarmarknad och en del annat:
– Är du trött?
“Jo, lite grann, för vi jobbar jättehårt.

– Jobbar man lika hårt i år som man gjorde förra året?
“Det är som vanligt, precis som förra året, varken mer eller mindre, lika hårt.”

– Tycker du att laget är starkare än i fjol?
”Vi måste fortsätta på denna väg och med detta arbete som vi gör som är likadant som förra året, för detta är vår styrka. Om vi fortsätter såhär kommer vi bara att må bättre hela tiden.”

– Känner ni er redo att bemöta Campionato och Champions på bästa sätt?
“Jo, det tycker jag.  Det är just för detta som vi jobbar så hårt, för att göra bra ifrån oss i serien såväl som i Champions.”

– Kan du tänka dig att byta din position och spela som innerspelare i mittfältet?
“Än så länge står jag här, det hela beror på vår mister. Jag är redo att spela överallt.”

asamoah2

– Även som anfallare?
“Ja, kanske det. Om Conte placerar mig där så gör jag precis det han säger till mig att göra.”

– För dig gör det ingen skillnad? Har du inga preferenser? Du vet ju att Juventus kan ändra en hel del då man har en del nya spelare…
“Jag har inga speciella preferenser. I detta moment så finns det två roller som jag klarar av, men jag är redo för vilket som.”

– Den första viktiga matchen är ju finalen i SuperCoppa: det är viktigt att vinna den igen, kanske får vi se ytterligare ett av dina snygga mål?
“Ja, det kan man ju alltid hoppas på, men det är vårt objektiv, vi måste vinna den. Ser att de är redo att spela den och det är även vi.”

– Vad ser du i detta “nya” Juve med Tevez, Llorente och Ogbonna?
“Jag ser att vi har tre nya starka spelare med erfarenhet. Vi är redo, vi jobbar på och enligt mig så kan detta år vara vårt år. Om vi jobbar på bra, tillsammans med laget, så kan vi gå långt.”

– Är det ett Juventus starkare än  förra året? Jämfört med de andra lagen som har ändrats en hel del, tycker du att klyftan ökats mellan er?
“Ja, det tycker jag, men mest för att vi aldrig ger upp, vi försöker alltid göra det som behövs, vi vet alltid vad man bör och ska göras.”

– Man har ju pratat väldigt mycket i Ghana om Juves interesse för Wakaso Mubarak, din landsman. Har han frågat dig något om Juve?
“Nej, jag vet inget om detta.”

– Ogbonna såg du kanske redan som pojke i Torino?
”Jodå, jag känner Ogbonna väldig väl, han är inte bara en försvarare, han kan även spela riktigt bra  fotboll. Han är stark, jag har sett många matcher med honom förra året och sett vad han verkligen går för. Det är en spelare som jag verkligen uppskattar.”

Här kommer även en video med lite uttalanden genom JTV:

källa:tuttosport

Fino Alla Fine!
/Lorenzo