Införrapport, Serie A, Omgång 25 – Juventus vs Torino!

Serie A, Omgång 25
Söndag, 23 februari 2014, 18.30
Juventus vs Torino (Juvenus Stadium)
Domare: Nicola Rizzoli, Mirandola, Modena
TV: TV4 Sport Xtra
Satellit: Sky Sport 1 (Ita), Sky Calcio 1 (Ita), Sport 1+ (Tys), BT Sport 1 (Eng), C+ Fútbol (Spa), Foot+ 24/24 (Fra), beIN Sport 2 (Fra), nSport (Pol)

I veckan spelade Contes mannar sin första match någonsin i Europa League på Juventus Stadium. Vi fans bjöds inte på något skönspel, men matchen vanns trots allt relativt enkelt med 2-0 och Juve fick därmed med sig ett fint resultat i bagaget. Men med all respekt till den matchen så finns det betydligt viktigare saker. Conte vilade flera spelare mot Trabzonspor för att han hade redan börjat planera till dagens match… nämligen det andra Derby della Mole i historien på Juventus Stadium!
Om vi inte bjöds på skönspel i veckan så kommer vi säkerligen att kompenseras idag. För idag kör Juventus igång alla cylindrar för att måla Turin svart och vitt med dubbla vinster i ligaspelet mot Toro som själklart kommer ge allt vad de har.
Mina damer och herrar… det är derbydags!

Dagsform och statistik

Torino är i en mycket fin form och Giampiero Venturas mannar har på de fem senaste matcherna sett till att ta hela 10 poäng i Serie A. Det har hjälpt dem att klättre rejält och just nu står de med 36 poäng på en delad sjätteplats tillsammans med Verona och Parma. De vinrödas största vapen är anfallsduon Ciro Immobile (som är till hälften ägd av Juve) och Alessio Cerci. De har tillsammans i ligan gjort 24 mål vilket faktiskt är ett mål mer än Topplayerduon Tevez/Llorente. Torino har i sina tre senaste matcher släppt in mål varje gång, men innan det höll de nollan i tre raka matcher och totalt har de släppt in mer än ett mål i bara 9 av totalt 24 matcher. Största antalet insläppta mål i en match är tre, men de har faktiskt lyckats vinna med fyra mål vid två tillfällen. Juve har alltså absolut att göra med en envis motståndare som kan ställa till problem och i bortamötet denna säsong minns vi alla hur pass svårt det var att vinna. Turligt nog kunde Tevez och Pogba komma undan med ett mål som visade sig vara offside när Juve vann.

Juventus form är egentligen oförändrad jämfört med sist. Två raka poängtapp på bortaplan står sig, men 12 raka vinster lyder Bianconeris facit på hemmaplan. Passande nog så kom Juve närmare Torinos rekord, från 1975/76 på 14 raka vinster, med sin 12:e raka vinst som kom sist mot Chievo på Juventus Stadium. Med en vinst mot Toro skulle Juve alltså ta sig ännu närmare Toros rekord i jakten på att ta ett nytt historiskt rekord. Mot Trabzonspor så vann Juventus men det var en mycket underlig match som rent spelmässigt kanske var den sämsta Juve levererat sedan Conte tog över. Felpassningarna var många, slarvet fanns där, längst fram var det inte kliniskt och längst bak halkade backtrion runt samtidigt som de bara slog bort en massa bollar. Men med det sagt så lyckades Juve trots allt detta hålla nollan för första gången i Europa denna säsong. Kanske kan de nu hålla nollan i ligan för första gången efter sex raka matcher där de släppt in?

Det är ju just detta som är Juves fortsatta problem. Sedan har vi flera gånger i tidigare införrapporter tittat på detaljerna som avslöjar att Juve sedan 2014 drog igång nästan bara släpper in mål på fasta situationer samt att Conte har stora problem i försvaret när han inte kan ha sin ordinarie backtrio med Barza, Bonny och Chiello på plan. Skärpningen är ett måste, för Torino är ett lag som gör mål då de har två spelare som är bland ligans målfarligaste spelare och Venturas mannar dessutom bara har gått mållösa i fyra matcher totalt denna säsong. Kanske löser det sig om Barzagli är med igen?

Historia

Historiskt har Derby della Mole spelats hela 186 gånger och detta derby blir det 138:e i Serie A. Det är dock bara det andra i historien på Juventus Stadium där Juventus förra säsongen i debuten krossade motståndet med sina Juvesöner Marchisio och Giovinco i en minnesvärd 3-0 seger. Totala resultatet efter 137 matcher i Serie A är 62-41-34 (V-O-F) vilket såklart visar vem som har övertaget i staden. Men på hemmaplan har Juve ett ännu bättre facit med 34-18-16 (V-O-F). Intressant är att Juve i derbyt är obesegrade på hemmaplan mot Torino sedan 1995 och att de totalt har vunnit fem raka turinderbyn i Serie A!
Juves största vinst mot Torino kom i 1952 när Juve vann med 6-0, men i 1967 förlorade Juve med 0-4 på hemmaplan. Det största resultatet i modern tid kom i 1995 då Vialli gjorde ett äkta hattrick när Lippis Juve krossade Sonettis Toro med hela 5-0. Samma säsong vann Juve Champions League!

Juventus 5-0 Torino, den 3 december 1995 (lägg märke till vilken låt som spelas innan matchstart):

Tränarstatistik

Giampiero Ventura, som har varit Torotränare ungefär lika länge som Conte har varit på Juves bänk har mött Juve som tränare vid 13 tillfällen i karriären med resultatet 3-0-10 (V-O-F). Juve är alltså med andra ord en mardrömdsmotståndare för Ventura. Contes resultat mot Toro är 2-2-0 (V-O-F) men dagens match blir den första på Juventus Stadium då Angelo Alessio var mannen på bänken under hemmamatchen förra säsongen. De två kryssen kom i möten mot Toro med Siena i Serie B. 2013 blev ett år då Contes Juve ställdes mot Toro två gånger borta. 20 år tidigare och i 1993, så spelade Juve mot Toro hemma två gånger med Conte på plan. I 1993 så slutade matcherna 1-2 och 2-3 till Juve och då gjorde Conte två respektive ett mål i matcherna. Första bortamatchen i 2013 slutade 0-2 och den andra med 0-1. Historien upprepades alltså. Idag kan ny historia skrivas då Conte ställs mot Toro i ett derby för första gången någonsin som tränare på Juventus Stadium och då han dessutom kan ta sig närmare Toros gamla rekord genom att vinna sin 13:e raka vinst på hemmaplan. Conte säger ju själv att: ”Juventus Stadium är inte arenan vi spelar på, det är vårt hem!” och det skall vi få tjurarna att veta.

Enda matchen mellan Juventus och Torino på Juventus Stadium gick såhär:

Domare

Matchdomare kommer att vara den 42-årige Nicola Rizzoli från Mirandola i Emilia-Romagna. Han är en domare som får många uppdrag på internationell nivå och i Serie A debuterade han redan år 2002. Hittills har han denna säsong hunnit döma sex internationella matcher och den viktigaste matchen var kanske VM-kvalmatchen mellan Portugal och Sverige där vårt land tyvärr förlorade med 1-0. Det var även Rizzoli som var domare i senaste Champions League-finalen mellan Bayern och Dortmund och under veckan som var så var han i London för att döma stormötet mellan Arsenal och Bayern München. Han har dömt Torino 16 gånger med resultatet 3-8-5 (V-O-F) och Juventus har haft honom som domare i 24 matcher med resultatet 9-9-6 (V-O-F) då de senast krossade Roma i matchen där de även sist lyckades hålla nollan i Serie A denna säsong. Juve har inget direkt övertygande resultat med kvällens matchdomare, men Toros facit är värre. Vid ett tillfälle har Nicola dömd Derby della Mole och det var i 2008 då det slutade 0-0 på Stadio Olimpico di Torino. Hittills denna säsong har Rizzoli delat ut hela 84 gula kort, 6 röda kort och 8 straffar. Risken för många kort finns där alltså så Vidal, Pirlo, Pogba och Tevez får se upp om de inte vill missa nästa match. Låt oss hoppas på en repris av senaste matchen mot Toro och att Rizzoli är lika beslutsam som i senaste matchen mot Roma!

Preliminära formationer och uppställningar

Conte har denna gång 21 man uttagna i truppen och de som saknas är alltså Pepe, Vucinic och Chiellini. Barzagli är äntligen tillbaka.
Torino har ingen avstängd förutom Gillet såklart och kommer med största sannolikhet att spela med samma 5-3-2/3-5-2-formation som Juve ställdes emot sist mot Chievo. Längst fram hittar vi den dödliga duon Cerci och Immobile och bakom dessa herrar hittar vi El Kaddouri som även han gjorde mål när Toro vände och vann sist mot Verona på bortaplan.
Conte kommer inte ändra formation, men flera spelarbyten kommer att ske om man jämför med Europa Leaguematchen i veckan. Asamoah och Licht kliver omedelbart in på kanterna, samtidigt som Marchisio ser ut att vilas medan Pogba får starta. TopPlayerduon är tillbaka på topp trots att Osvaldo gjorde mål och längst bak ser det ut som att Ogbonna som egentligen hade en bedrövlig match får stå över. Caceres flyttas till vänstersidan medan Barzagli kommer in till höger. I mitten står Bonny och mellan stolparna har vi kapten Buffon!

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Juventus (3-5-2):
[team1]

Torino (3-5-2):
[team2]

Buffon kommer att ha denna specialdesignade kaptensbindel!

Slutord

Omgångens sound är Loadstar – Black & White (Ft. Benny Banks).

Roma knappade in igår och de höll nollan ännu en gång. Om Juventus vill vinna ligan i år måste de fortsätta vinna. Säsongen kommer bara bli tuffare och tuffare och det gäller att alltid ge vad man har. Conte kommer säkert att bjuda på något speciellt, spelarna är extra hungriga och publiken kommer att göra Juventus Stadium till ett inferno. Ikväll målas Turin Black & White!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham