Införrapport, Serie A, Omgång 11 – Parma vs Juventus!

Serie A, Omgång 11
Lördag, 2 november 2013, 18.00
Parma vs Juventus (Stadio Ennio Tardini)
Domare: Domenico Celi, Bari
TV: TV4 Sport Xtra
Satellit: Sky Calcio 1 (Ita), Sportmania (Spa), beIN Sport 2 (Fra)

För Juventus har det svängt ordentligt. Två förluster med hela sex insläppta mål vändes till två vinster och sex gjorda mål samt noll insläppta. Matcherna mot Genoa och Catania på Juventus Stadium avgjordes enkelt och det var bara Contes Juve på plan när motståndarna över 180 minuter hade ett skott på mål och totalt fem skott. Juventus hade däremot 46 skott totalt och totaldominerade vid båda tillfällen. De som talade om en kris i Juventus har nu fått svårt att tala om annat än positiva ting och nu handlar diskussionerna om hur Parma skall klara av att ta emot mäktiga Juve samt vilka spelare Conte kommer att vila inför det europeiska stormötet mot Real Madrid i Champions. Det som är väldigt säkert är att Juventus vill vinna sin första match borta mot Parma med Conte för att fortsätta sätta press på Roma som nyligen tangerade och slog Capellos rekord med 9 raka vinster från början av säsongen.

Dagsform och statistik

Mot Genoa och Catania visade Juve hur pass överlägsna de kan vara. Trots att lagen helt anpassade sin fotboll för att enbart kunna klara sig helskinnade fungerade det inte. 5-4-1 eller 4-5-1 med nio försvarande spelare höll inte för att stoppa Juventus som fick till hela 46 skott över de två matcherna. Presspelet var bättre än förut, Juve höll mycket i boll och framförallt så anföll de svart och vita grabbarna på väldigt olika sätt vilket gjorde spelet oförutsägbart och svårt att försvara sig emot för motståndarna. Hemma är Juve fortsatt 100 %iga efter fem matcher, men nu beger man sig till skinkstaden för att möta ett taggat Parma. Juves bortaresultat är hittills 3-1-1 (V-O-F) och det är exakt samma resultat som Parma har hemma. Enda förlusten som Parma har hemma på Tardini kom mot Roma i en match där Biabiany gjorde det enda målet som Roma släppt in denna säsong. I ligans formtabellen finner man Parma på en sjundeplats med resultatet 2-1-2 (V-O-F) och Juventus är med resultatet 4-0-1 (V-O-F) bara sämre än perfekta Roma. Parmas främsta styrka ligger i offensiven som med 16 mål på 10 matcher bara har gjort ett mål mindre än Milan. De har dock bara hållit nollat i två mållösa matcher hittills. Juves motsvarande siffror är 22 mål och 4 nollor. Påtal om form så bör Juve absolut se upp för Parolo som slog till mot Milan och avgjorde i slutsekunderna. Han är med sina fem mål Parmas farligaste spelare tillsammans med Cassano som med fyra mål och tre assists (7 p) delar förstaplatsen i Parmas poängliga med Parolo. Juves Tevez som nu har gjort mål i tre raka ligamatcher är tillsammans med Vidal den vassaste Juvespelaren för tillfället.

Historia

Historiskt har Juventus spelat 42 matcher mot Parma i Serie A. Totala resultatet ligger på 18-15-9 (V-O-F) och det ger Juve ett bra grepp på tillställningarna. Borta har Juventus på 21 matcher dock resultatet 5-10-6 (V-O-F) vilket visar på att Parma är väldigt svårslagna. Intressant kuriosa är att Parma debuterade i Serie A på Ennio Tardini mot just Juve. Det var den första omgången av säsongen 1990/91 och Maifredis Juve med spelare som Toto Schillaci, Roberto Baggio, Di Canio och Tacconi slog Parma med 1-2. För att förstå hur pass svårt Juve har haft det borta mot Parma så kan vi nämna att Juve inte har vunnit med Conte som tränare, samt att de inte har vunnit sedan 2010 i en match där Rizzoli utvisade Martin Caceres. Extra intressant är det eftersom att Parma passande nog var första laget som mötte Juve på Juventus Stadium i Serie A. Även då vann Juventus och då blev det hela 4-1!
De fem senaste matcherna på Tardini ger Juve resultatet 1-3-1 (V-O-F) och på de tio senaste matcherna (9 i Serie A och 1 i Coppa Italia) höll Juve nollan vid ett enda tillfälle. Ett mål som inte glöms är det som Patrick Vieira gjorde mot Parma på Tardini i 2005 när Capellos Juventus vände och vann med 1-2. Pirlo är spelaren i dagens Juve med flest mål mot Parma. 8 mål totalt och med Juve gjorde han bland annat ett mål på frispark förra säsongen mot Donadonis Parma. Snyggaste målet Pirlo gjort på Parma är dock absolut det han gjorde med Milan.

Pirlos mål borta mot Parma med Milan:

Tränarstatistik

Donadoni som var Gli Azzurris tränare mellan 06-08 tog över Parma i januari 2012. Matchen mot Juventus blir hans 72:a som Parmatränare och det blir den sjunde matchen mot Juve. Med Parma har han mött Juve tre gånger. Två kryss hemma och en förlust borta blev det och hittills är Donadoni som tränare utan vinster mot den gamla damen. Conte spelar också sin sjunde match mot Parma, men han har hittills resultatet 2-3-1 (V-O-F) och med Juventus har han en vinst hemma samt två kryss borta. Det för att Carrera var matchtränare när Juve hemmaslog Parma förra säsongen i debutmatchen av Serie A. Största vinsten Conte har kom i hans allra första match på Juventus bänk där bland annat Vidal debutmålade i Juve i en match som slutade 4-1 efter att Giovinco satte en straff för sitt Parma (han var ju utlånad/halvägd då). Denna match är speciell för Mister Conte då det är hans 100:e Serie A match som tränare!

Juventus och Contes första match tillsammans på Juventus Stadium i Serie A mot Parma (4-1):

Domare

Matchdomare kommer att vara den 40-årige Domenico Celi från Bari. Han debuterade i Serie A i 2007 och har denna säsong dömt tre matcher i Serie A. I dessa matcher har hela fyra straffar 18 gula och tre röda kort delats ut. Det är alltså en domare som vågar ta svåra beslut och som inte tillåter för tufft spel. Parma har haft honom som domare vid nio tillfällen och resultatet ligger på 2-3-4 (V-O-F) medan Juve är oslagna och har det imponerande resultatet 7-1-0  (V-O-F) med Domenico. Celi var faktiskt domaren som dömde Juves debutmatch i Serie A på Juventus Stadium mot Parma och det är även den enda matchen i vilken Juve fick ett rött kort. Senaste matchen som dömdes av Celi med Juventus var förra säsongens hemmavinst mot Siena och den enda vinstlösa matchen kom i 2006 i Serie B mot Arezzo. Det innebär alltså att Celi debuterade i Serie A i samband med att Juventus tog sig upp igen efter den kontroversiella tvångsnedflyttningen. Låt oss hoppas på en åttonde vinst i rad med Celi!

Preliminära formationer och uppställningar

3-5-2 är helt klart formationen som Conte kommer att använda även mot Parma. Quagliarella är äntligen tillbaka, men Vucinic, Lichtsteiner och Pepe kommer att missa även denna match. Dessutom har Conte lämnat Bonucci hemma för första gången. Chiellini som kommer att missa Championsmatchen mot Real Madrid i veckan kommer med all säkerhet att spela tillsammans med de utvilade Ogbonna och Barzagli. Donadoni saknar Galloppa, Paletta, Pavarini och Okaka men kommer att kunna ställa upp med sitt bästa lag. 3-5-2 gäller även för Parma och längst fram återfinns duon Amauri-Cassano. Amauri kommer vara mycket sugen på att sänka sin före detta arbetsgivare, men även Juve ser ut att starta med en ”grande-ex” i form av Giovinco. Tardini är självklart utsålt och tillsällningen kommer att vara på topp. Pirlo som är den bästa målskytten i Juve mot Parma ser ut att vilas inför Champions och då kliver Pogba in centralt för att bilda MPP. På kanterna hittar vi antagligen Asamoah och Padoin och längst upp får Gio hjälp av Carlitos Tevez. Llorente får alltså börja på bänken för första gången sedan senaste landslagsuppehållet. Parmalegenden Buffon har rätt färger på sig och vaktar mellan Juventus stolpar.

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Parma (3-5-2):

[team2]

Juventus (3-5-2):

[team1]

Vidal och Giovinco kämpar emot varandra, denna gång har Gio rätt färger på sig

Slutord

Omgångens sound är Lady Gaga – Do What You Want.

Många före detta spelare ställer upp idag. Buffon och Giovinco i Juventus, Amauri, Marchionni, Palladino, Mirante och Cassani i Parma och det liknar nästan ett derby. Conte är vinstlös mot Parma borta som Juvetränare och Juventus har inte vunnit på ett tag som ovan nämnt. Det är dock fundamentalt att plocka tre poäng. Hur man gör det? Det är absolut inte lätt. Parma spelar 3-5-2 och har ett bra mittfält som dessutom visat en fin form. Juventus måste främst vinna mittfältskampen och lyckas ha den större delen av bollinnehavet. Förutom det måste man för en gångs skull vara effektiv. 23 skott kommer det nog inte att bli denna gång och Donadoni kommer helt klart att försöka pressa Juve och inte bara stå upp defensivt. ”Do what you want” är nog det sista Conte kommer att få göra. Det kommer alltså att bli en betydligt öppnare och tuffare match och nyckeln för Juve ligger i att inte släppa in. Mål kommer man säkert att göra. Varför inte avgöra och fira ordentligt Giovinco?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham