Införrapport, Serie A, Omgång 10 – Juventus vs Catania!

Serie A, Omgång 10
Onsdag, 30 oktober 2013, 20.45
Juventus vs Catania (Juventus Stadium)
Domare: Marco Guida, Pompeji, Neapel
TV: Sänds ej på svensk TV
Satellit: Sky Calcio 1 (Ita), Sportmania (Spa), Foot+ 24/24 (Fra)

Man talade om en kris i Juventus. Llorente skulle säljas i januari, Conte skulle lämna för att bana väg till Prandelli, Marotta satt inte heller säkert, Agnelli ville sälja Vidal och Pogba och Juventus skulle åka ut från Champions samt missa Scudettostriden. Men Juve talar aldrig någon annanstans än på plan. Llorente visade att han är att räkna med, Conte krossade motståndet taktiskt och vägrade tala med media då han ställde in presskonferensen efter att han hade tillrättavisat hela Sky Italias studio. Vidal och Pogba visar sig vara nära att skriva på nya kontrakt istället och Juventus spelade bättre än vad de har gjort hela säsongen när Buffon inte ens behövde lyfta ett finger. Nu är det dags för ännu en hemmamatch och Juve kan återigen bevisa vad de går för mot Catania hemma på Juventus Stadium där man hittills har fyra vinster på fyra matcher i Serie A.

Dagsform och statistik

Inför förra matchen hemma mot Genoa talade vi om att tiden till att förbereda var knapp och det gäller även denna gång. Den var så knapp att Conte valde att stå över presskonferensen för att jobba med grabbarna istället. Visserligen var det självklart även för att slippa fler onödiga diskussioner med journalister om den påhittade ”krissituationen” i Juventus. Genoa fullständigt krossades när Juventus återgick till 3-5-2 och totaldominerade. Nästa match på agendan är Catania ikväll och mycket talar för att Catania kommer att ställa upp med en antiJuve-uppställning de med. I ligaspelet har Juventus gått bra om man bortser från resultatet mot Fiorentina. Hemma är man fortsatt 100 %iga, och nu kommer man att spela sin femte match hemma vilket innebär att man kommer att ha spelat lika många borta- och hemmamatcher. Juventus sitter fortfarande på andraplatsen i ligans formtabellen med resultatet 4-0-1 (V-O-F) och därmed 12 p. Bara Roma är bättre än så med deras nyliga tangering av Capellos rekord. Catania som rest till Turin hittas på en 17:e plats strax ovanför nedflyttningsstrecket. Formmässigt bjuder de på det mindre imponerande resultatet 1-2-2 (V-O-F) från de fem senaste matcherna. Enda vinsten på de fem senaste matcherna kom mot Chievo precis som Genoa sist. Lagets bästa målskytt är Barrientos som med sina tre ligamål har gjort hälften av lagets mål hittills denna säsong!

Historia

Historiskt har Juventus spelat 15 Serie A-säsonger tillsammans med Catania. Det innebär att man har mötts vid 30 tillfällen och det totala resultatet är 16-9-5 (V-O-F). Hemma i Turin har Juventus efter 15 möten resultatet 9-4-2 (V-O-F) mot elefanterna. Att Juve har ett historiskt övertag är tydligt, men man behöver bara gå fyra säsonger bak i tiden för att hitta senaste förlusten på hemmaplan där självaste Jorge Martinez (Marottas största misstag) satte 0-1 på straff. Totalt är Juventus dock obesegrade mot Catania sedan 8 matcher tillbaka och senast avgjordes matchen strax innan slutsignalen av Giaccherini. På Juventus Stadium har man mötts två gånger i Serie A och båda matcherna slutade med Juvevinster (3-1 och 1-0). Största Juvevinsten någonsin kom 1971 då Juventus vann med 5-0 i en match där Bettega slog till tre gånger. Mirko Vucinic och Fabio Quagliarella som båda två saknas idag är de aktiva Juvespelarna som gjort flest mål på Catania med 7 respektive 6 mål. Vem kan någonsin glömma Quagliarellas doppietta trots att han blev fråntagen ett fantastiskt snyggt mål?

Quagliarellashow i 2010, Catania 1-3 Juventus (egentligen har även Quaglia gjort 7 mål på Catania):

Tränarstatistik

Precis som Genoa hade sparkat Liverani och tillsatt Gasperini som tränare så har även Catania i början av säsongen sparkat Rolando Maran och ersatt honom med Luigi De Canio. Han har bara hunnit med en match denna säsong och den slutade 0-0 mot Sassuolo hemma på Massimino. De Canio har mött Juventus 13 gånger och resultatet ligger på 3-2-8 (V-O-F). Han har då varit tränare för fem olika lag och Catania blir det sjätte laget som han möter Juventus med sedan första mötet i 1999. På bortaplan har han varit tränare mot Juve vid 7 tillfällen med resultatet 1-1-5 (V-O-F). Den enda vinsten kom med Udinese då Ancelottis Juventus med Van der Sar i målet slogs med 1-2. Största förlusten kom i 2003 då Gigi i målet höll nollan när Lippis Juve krossade De Canios Reggina med 5-0. Conte har inte varit med lika länge som dagens motståndartränare och har därför bara mött Catania vid fyra tillfällen. Han har aldrig förlorat och tre matcher som Juvetränare har genererat resultatet 2-1-0 (V-O-F). Bortamatchen förra säsongen coachades av Angelo Alessio.

Giaccherinis mål mot Catania i senaste matchen efter att han blev inbytt i den 75:e minuten av Conte (1-0):

Domare

Matchdomare kommer att vara den 32-årige Marco Guida från Pompeji i provinsen Neapel. Han debuterade i Serie A så sent som i 2010 och har varit licensierad domare sedan 1996. Marco som hittills dömt sex matcher denna säsong (5 i ligan och 1 i Coppa Italia) har redan hunnit dela ut 25 gula kort och ge ett rött. En straff har tilldelats och det var Roma som fick den borta mot Parma. Guida har bara dömt Catania vid ett tillfälle och då vann de på Massimino mot Chievo med 2-0. Juventus har haft Neapelsonen som domare vid sex tillfällen och resultatet är 4-2-0 (V-O-F). Senaste matchen var bortavinsten mot Atalanta förra säsongen men den match som alla Juventini minns är förra säsongens hemmamatch mot Genoa. Juventus fick ingen straff trots tre straffsituationer och i slutet av matchen så bjöd svensken Granqvist på en tackling som gjorde att bollen åkte upp i handen på honom. Guida friade även där och Juventus Stadium kokade över samtidigt som protesterna var otroliga. Conte blev självklart avstängd och Marotta svarade med att det antagligen inte var rätt att ha en domare från Neapel när Juve spelar. Låt oss hoppas på att kontroverserna inte finns där ikväll och att Guida gör en fin match.

Preliminära formationer och uppställningar

3-5-2 användes mot Genoa och det är formationen som Conte med största sannolikhet även kommer att använda mot Catania. Då Quagliarella, Vucinic, Lichtsteiner och Pepe fortfarande är skadade tog Conte ut exakt samma 21-mannatrupp som den mot Genoa. De Canio saknar Bellusci, Plasil, Barrientos och Spolli samt några andra spelare, men kommer kunna ställa upp med en 3-5-2 formation han med. Catanias formation kommer dock defensivt bli 5-4-1. Almiron och Legrottaglie är exJuvespelarna på plan och de kommer helt klart vilja göra något extra ikväll. Ogbonna som senast inte startade ser ut att komma in centralt i trebackslinjen. Bonny drar ut till höger och därmed kan Barzagli vilas. Mittfältet ser ut att inte ändras alls sedan sist förutom att Pogba som senast bjöd på en ganska så slarvig insats får vila medan Marchisio får spela från start. Längst upp råder det inga tvivel om att Llorente och Tevez spelar då Gio fortfarande har känningar. Sky har dock under veckan spekulerat om att Caceres kanske får spela istället för Isla.

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Juventus (3-5-2):

[team1]

Catania (3-5-2):

[team2]

Firandet mot Catania var så intensivt sist att Matri skadade sig

Slutord

Omgångens sound är Gabriel Davi – Beautiful.

Precis som när vi analyserade Genoa så gäller det för Catania också att laget kan hålla boll. De har omkring 45 % bollinnehav trots att de möter tekniskt överlägsna lag och det innebär att de gärna spelar runt och att de vet hur man drar ut på tiden. Juve måste pressa motståndarna högt upp i bana och alltid ligga nära bollinnehavarna. Utöver det måste Juventus ha en hög defensiv linje för att snabbt kunna återhämta bollar samt ligga tätt intill den snabba Barrientos samt ytterlöparna för att hindra kontringar. Senast gick det bra och kombinationsspelet var otroligt bra. Juventus anföll centralt, från kanterna, sköt på distans, utmanade och bjöd på en fotboll som inte kunde stoppas. En liknande insats är vad som behövs för att bryta ner ett envist Catania med 9 försvarande spelare. Låt fansen på Juventus Stadium och oss i TV-soffan se ett beautiful Juventus!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham