Helvetet fryser till is och matchen spelas vidare idag?

Domare Pedro Proença tvingades igår kväll att avbryta den otroligt viktiga och helt avgörande matchen i Championsgruppspelet mellan Galatasaray och Juventus efter 31 spelade minuter. Anledningen? en ordentlig hagel- och snöstorm gjorde planen obrukbar på knappt 10 min. De brukar ju säga att Galatasaraysupportrarna på Türk Telekom Arena bjuder på ett riktigt inferno och att det är ett helvete… denna gång kom Juventus och då fryser helvetet till is.

Till att börja med så spelade man med en vit boll och den sågs knappt på tv allt eftersom att snön och haglet började lägga sig på gräsmattan, men snart så klagade spelarna och efter ett tag så hade man i alla fall en röd boll, som var synlig, att spela med. Efter en stund avbröt domaren och tanken var att dra igång efter ett tag, men Galatasaray var otroligt dåligt förberedda och kunde bara ta in 4-5 personer för att skyffla snö med träskyfflar på en yta som är större än 7 000 kvadratmeter. Linjerna var vita och de kunde man heller inte se. Matchen kunde därmed inte återupptas och kaptenerna (Buffon i Juve och Inan i Gala) var eniga med domaren som avbröt matchen helt. UEFA gick ut med att matchen istället skulle spelas idag (onsdagen den 11 december) klockan 13.00. En stund därefter så talade media om att den turkiska polisen bedömde att risken var för stor att spela klockan 13.00, därför flyttades tiden igen av UEFA och denna gång till klockan 14.00. Det är alltså det senaste som har sagts (kl 9.15).

På mycket kort tid blev planen i princip helt obrukbar

Det handlar verkligen om en klubb som inför matchen inte hade organiserat sig väl. Man visste redan på morgonen att vädret skulle vara dåligt och hagel- samt snöstorm kom definitivt inte som en överraskning.
Att linjerna inte är röda, bollarna inte är synliga sådana i snö (vanliga vita användes) och att man inte har ordentligt med personal (eller bra verktyg) som kan sköta om eventuell snöskottning är oförsvarbart helt enkelt. Det hade ej blivit inställt på Juventus Stadium och Juve har inte så väldigt längesen spelat klart en match i Polen mot Lech Poznan i Europa League trots snöstorm och -13 grader…

Juventus har enligt uppgifter dessutom tvingats att boka om hotell och spelarbussen hade efter den uppskjutna matchen stått still ute på grund av snökaos.

Det är inte första gången en Juvematch skjuts upp i Champions. I 2001 skulle Juve möta Bayer Leverkusen på hemmaplan (Stadio delle Alpi) och en tjock dimma gjorde att man inte kunde spela. Matchen sköts upp och spelades istället på en torsdag efter att ha blivit uppskjuten ytterligare en gång (lades först om från 21 till den 28 november). Mathen spelades slutligen den 29 november med start klockan 15.00 och Juventus vann med hela 4-0, varför inte se en repris?

Inget är 100 % säkert än, men det verkar kunna fungera att spela klockan 14.00. Låt oss hoppas på att det ordnar sig idag och att Galatasaray då har gjort så att allt är bättre organiserat, så att vi kan se på fotboll. När matchen väl drar igång igen så startar den från minut 31, men domaren har enligt Sky Sport Italia redan räknat in tre minuters tilläggstid, så den första halvleken bör man minst spela i 17 minuter innan domaren blåser av i den 48:e minuten.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham