Grande Luciano Moggi talar ut om Thohirs nya Inter!

I sin sedvanliga spalt i Libero så valde fotbollspåven själv, Grande Luciano Moggi, att skriva några rader om Thohirs nya Inter. Nedan följer översättningen:
”Så är det nya Inter fött. Moratti ger sig av, och från Jakarta anländer indonesen Thohir som landar i Milano med sina affärskompanjoner Handy Soetedjo och Roeslani. En era har upphört och en annan har påbörjats. Upphör gör ”tifoso” Morattis Inter och påbörjas gör ”affärsmannen” Thohirs Inter, en Thohir som säkerligen inte kommer att vara samma supporter som Moratti och som inte kommer att lägga ner lika mycket pengar som han gjorde, men som kommer att förvandla klubben till ett företag. Han kommer säkert inte behandla laget som sin ”dotter”, en sak som Moratti alltid älskade att understryka. För interfansen är det en förlust, eftersom att Moratti var en av dem och många är det som närmar sig Thohir med stor misstänksamhet.

Sen är det resultaten som kommer att cementera, mer eller mindre, denna union. Självklart förlorar fotbollen en karismatisk man: en som ville men aldrig klarade av att vinna, mannen som bytte 19 tränare under sin ledning, som värvat någon mästare men alldeles för ofta spelare som inte ens hade kunnat spela i Serie B. Han sade bland annat; ”Om jag hade köpt Cantona så hade vi vunnit fler titlar”. Men sen föredrog han att köpa spelare som West, Sukur, Gresko, Centofanti, Caio och Vampeta, bara för att nämna några. Hans absolut bästa värv var utan tvekan Guido Rossi som ju inte var en spelare, men en advokat som har de egenskaper som särskiljer anfallare av hög klass. Han gjorde aldrig några mål, men kunde ändå vinna titeln Campione d’Italia åt Inter (laget i vilket han var styrelseledamot), trots att de hamnade på en tredjeplats med hela 15 poäng efter Juve.

Moratti kommer att bli saknad av många, speciellt av motståndarna; till exempel Milan, som i gåva fick spelare som Pirlo och Seedorf i byte med Coco och någon annan. Eller Juve, som fick Cannavaro för Carini, jämt av.
Vi lämnar Moratti åt sin egen sorg.”

Grazie Grande Moggi!

moggi santo subito

Fino Alla Fine!
/Lorenzo