Gigi Buffon avslöjar: “2001 var jag nära att gå till Barcelona”

Gianluigi ”Gigi” Buffon som nu är inne på sin 13:e säsong med Juventus spelar den andra säsongen i Bianconeri som kapten. Superman har idag vunnit 10 italienska titlar i Juvetröjan och i en intervju med SportMediaset avslöjar han några instressanta detaljer när han bland annat säger följande:
“Innan jag flyttade till Juventus i 2001 så kunde jag ha gått till Barcelona. Min pappa rådde mig att gå till Juventus och jag tackar honom för det än idag, för här har jag upplevt många tillfredställelser och det var inte dagens Barcelona”.

Hela intervjun följer nedan:

Redan tidigt i karriären fanns där flera alternativ:
”Parma och Milan ville ha mig och även till en viss grad Bologna. Mina föräldrar var duktiga att välja Parma åt mig, för de ansåg detta vara mer lämpligt för en grabb på 13 år. Vilken förälder som helst, kanske även rättvist, hade fyllt munnen genom att kunna säga; ”Min son spelar i Milan”, men de tänkte bara var jag kunde växa till mig på bästa sätt.”

Om debuten i Serie A med Parma och hans år med “I Ducali” så tillägger Gigi följande;
”Min debut var en dröm som blev sann, men å andra sidan när jag var 16-17 så var jag redan en mycket djärv pojke. Jag visste att jag inte skulle vara en meteorit eller fylla upp tidningarnas första sidor. Med Parma har jag vunnit mycket, men min besvikelse över att vi aldrig vann Lo Scudetto kvarstår än idag. Kanske var vi för unga för att finna den kontinuitet av prestanda som hade gjort att vi kunde ha vunnit.”

2001, det stora steget till Juventus:
“Under 2001 kunde jag gått till Barcelona och även i detta fall var valet att gå till Juventus ett val av min pappa, som jag än idag tackar. I Juventus har jag upplevt många tillfredställelser och dessutom så var Barcelona på den tiden inte samma Barcelona som idag. Min förlängning under 2013 var ett annat viktigt mål. Jag valde att stanna i Juve trots att jag fick ett mycket stort erbjudande från Östeuropa som hade fått vem som helst att skälva. Jag hoppas att jag kan spela i ytterligare några år till och så länge jag kan fortsätta att överraska, som jag alltid har gjort under min karriär.”

Detta år så är konkurrensen stenhård om Scudetton och först av alla så har Roma överraskat med sitt spel, resultat och sin kvalitet:
“Roma har överraskat alla, men för det de har gjort så förtjänar de verkligen förstaplatsen. Napoli är ett lag som man ska respektera för de har numera samma övertygelse som de stora lagen. Vi, trots att vi får höra negativa kommentarer, har på 10 matcher vunnit 7 gånger och spelat oavgjort 3. Det är siffror som talar sitt tydliga språk.”

Drömmen förblir alltid den att vinna det som saknas, Champions. På onsdag så möter man Real Madrid…
“Man säger ju att Real inte genomlever ett bra moment, men verkligheten är den att de har spelare behöver mycket lite för att vända på allt och ändra på den allmänna opinionen. Jag vill inte hoppas på det för det vore inte sportsligt, men jag kan inte neka till att jag vore nöjd om de presenterar sig uttömda när de möter oss. En seger mot Real hade gett oss ett enormt självförtroende, vi har behov av att träda in på en vinnande väg, även ute i Europa.”

Som vanligt är Superman rakt på sak och han avslöjar flera viktiga detaljer med sin ärlighet och frispråkighet. Grazie Gigi!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo