Fungerar e-handelsmarknaden i Italien?

Specialupplagan av Gazzetta dello Sport, Sportweek, genomförde en analys av de officiella webshopparna för lagen i Serie A. Frågan som ställdes var hur pass bra det fungerade och analysen ger tyvärr svaret att det inte verkar så. Även om det fungerar så fungerar det inte speciellt bra.

Hela 18 av 20 Serie A-klubbar har en webshop. Men totalt är det 16 lag som säljer tröjor som används under den pågående säsongen och vidare är det bara 12 som ger köparen möjligheten att få upptryckt sitt personliga namn eller nummer. Tröjorna kostar i genomsnitt 74.10 € och det innebär ett relativt högt pris då en jämförelse med utlandet visar att en tröja från ett Premier League-lag i genomsnitt kostar runt 55.50 € och dessutom så har varje lag en mycket uppdaterad online-butik som fungerar i stort sett perfekt. Dyrast är Bundesliga med ett genomsnittspris på hela 74.90 € medan priset i La Liga och Spanien ligger på 67.80 €.

Kapitel kundtjänst; 15 av 18 svarar alltid på mailen, 11 av dem inom 48 timmar.
I Italien så finns det ändå andra store online som säljer tröjor från alla lag med lägre priser än de officiella, som till exempel football4u.it.

Inters och Juventus tröjor är de som kostar mest i Italien, ca 120 € för en orginaltröja (85 för en kopia). Observera att båda dessa lag är sponsrade av Nike och att de erbjuder i princip identiska möjligheter för köparna.

Analys utförd av SportWeek - Tröjförsäjningen i Serie A

Fino Alla Fine!
/Lorenzo