Fernando Llorente talar inför Derbyt mot Toro: “Jag är född tjurfäktare!”

Imorgon, söndag, spelas det 138:e Turinderbyt, eller Derby della Mole som det även kallas, i Serie A och uppladdningen är ordentlig. Torino kallas ofta för Tjuren, eller Toro och vad är då mer passande än att låta Juventus spanska anfallare Llorente bli intervjuad av Tuttosport? Han sade bland annat:
”Som liten ville jag bli en tjurfäktare. Imorgon vill jag göra mål mot Torino. Jag Söker efter videos med Conte på YouTube.”

Fernando Llorente intervjuades av Tuttosport och inledde det hela genom att börja tala om den berömda huvudrubriken i tidningen: ”Solo Bello?” (bara snygg? på svenska):
“Jag minns mycket väl den titeln, skriven med stora bokstäver på förstasidan i september. Det fick alla att diskutera, även på TV. Men jag tog inte illa upp för det. Jag förstod genast innebörden av en sådan fråga. Jag spelade ju inte och folk frågade sig vart jag tagit vägen och hur det kunde vara att jag inte spelade. Men Conte visste att jag var tvungen att jobba mycket för att nå den rätta formen. Med mig har Antonio gjort ett otroligt arbete. Han visste att det var bäst att invänta det perfekta momentet för att låta mig spela. Jag frågade mig vecka efter vecka: ”vad är det som håller på att hända med mig?” Så den titeln fick mig att le. Jag väntade mig ett stort arbete. Man förvarnade mig för det, men jag trodde inte det skulle bli så hårt.
Som tur var så var jag van vid det i Bilbao under Bielsas ledning och det var det som hjälpte mig att överkomma Contes metoder. Man måste bara tänka på fotbollen och inget annat. Att förbereda dig, vila, äta sunt, att göra allt det som hjälper dig träna på ett riktigt sätt.”

I inledningen var det verkligen svårt för Fernando att få speltid. Han sades inte vara i den optimala formen och det stämde. Istället för att ta åt sig så valde han däremot att lita på sin tränare och efter att inte ha fått starta på de fyra inledande matcherna fick han chansen som han självklart tog mot Verona. Om Mister Conte säger Llorente:
”Bielsa och Conte är mycket olika. Argentinaren lärde många saker i Bilbao. Det hjälpte mig att förbättras. Även nu så blir jag ännu bättre med Contes lektioner. Juve är för mig en otrolig möjlighet… jag måste demonstrera vem jag är, hur mycket jag är värd. Conte bär med sig mycket erfarenhet som spelare och han ser saker innan de händer på plan. Han aviserar dig i förtid, han får dig att se upp. Han hjälper dig att inte begå misstag samt att välja den bästa vägen före alla andra. Han lever väldigt mycket på fotbollen, han sänder dig energi och en vilja att alltid vinna… en helt enorm vilja som sen får dig att verkligen vinna. Nu är jag nyfiken på att upptäcka hur han var som spelare och söker efter video på Youtube!”

Llorente och Conte firar med Pepe

Derbyt mot Toro i fokus:
”Med Athletico Bilbao har jag upplevt många extraordinära möten mot Real Sociedad. Ett derby det med, även om de inte är från Bilbao. Det är derbyt i Baskien. Med stora sociala och politiska implikationer. Rivaliteten liknar den i Turin och upplevs ungefär på samma sätt. Jag hade blivit mycket glad om jag kunde göra ett mål för jag bara älskar till döds dessa typer av matcher. De är så heta och förväntansfulla… så olika andra matcher och speciella. Ett mål skulle alltså vara en speciell sak. Jag vet hur mycket fansen håller av dessa möten. På något sätt är mitt öde att hamna i Turin. Jag har alltid älskat ”La Corrida” (tjurfäktning). Jag har sett jättemånga ända sedan jag var liten. Min pappa var ju slaktare och tog alltid mig med sig. Efter tjurfäktningarna så slaktade han de döda tjurarna. Jag hjälpte till att flytta på kadaverna och tog tag i tjurens horn. Vanan av det gjorde att varje form av rädsla försvann. Jag blev inte längre gripen av att se tjuren dö på arenan, eller att se allt blod som flöt. Jag tyckte att det var naturligt till slut. För mig var det bara ett nöje att gå och titta på tjurfäktningarna. I Spanien är det än idag en mycket älskad tradition. Som liten ville jag bli en tjurfäktare och ofta klädde jag mig som en ”Torero” (tjurfäktare). Men jag medger att tjurfäktningen är mycket grymt för tjuren.”

Carlitos Tevez då?
“Vi är mycket olika, kanske är det just detta som gör att vi bildar ett formidabelt par.  Han är mer aggressiv än mig, rör sig mer, är också mindre. Man kan med handen känna hans vilja att imponera, att göra mål. Vårt objektiv är det att hjälpa laget att vinna mästerskapet och Europa League. Utanför plan så frekventerar vi inte varandra speciellt mycket. Var och en går till sin familj, han har sin fru, sina barn och jag har min fästmö samt mina föräldrar som ofta kommer och hälsar på. Men faktum är att jag mellan träningarna och matchförberedelserna är mer ihop med Tevez än min fästmö… hahaha!”

Avgörande skedet på säsongen:
“Vi är inne i det avgörande skedet på säsongen, den viktigaste delen. Vi kämpar och är ansträngda i just denna period, men det krävs för att samla på sig nya energier som behövs för den slutliga ruschen. Kanske lider vi lite just nu, men i det långa loppet kommer det att vara mycket nyttigt. Vi måste se till att inte begå några dumheter för att inte låta allt detta som vi hittills konstruerat falla ihop. Först av allt måste vi alltid förbli koncentrerade!”

Fernando Llorente

Llorente talade även lite mer om sin fästmö och sin bror:
”Jag hade turen att lära känna henne under min tid i Bilbao när vi bodde i samma kvarter, där man huserade både studenter och många av spelarna i Athletico Bilbao. Hon påbörjade sin karriär inom medicinen. Ibland pratade vi med varandra om hur det gick i världen, om livet. Läkare som hon räddar liv… ändå tjänar de mycket mindre än oss fotbollspelare. Mycket mindre och det är ojämförbart och enligt mig orättvist. Läkarna borde kompenseras bättre och för vad de verkligen är värda sett hur viktiga de är inom det sociala livet. Detta gäller också för många andra som lärare m.fl. Men så är det i världen. Jag vill tacka henne för att hon hjälper mig med att stå med fötterna på marken. Jag har ju blivit berömd och det är fundamentalt för att inte förlora känslan om verkligheten. Men mina föräldrar lärde mig som tur är allt detta redan från början. Min bror Chus är också han mycket krävande av sig. Ända sen barnsben hade jag klara idéer, vid 11 års ålder så gav jag mig av hemifrån för att bli fotbollspelare och jag kom in i Athleticos ungdomsakademi. Jag hade turen att inte behöva se mina drömmar hamna på marken. Jag tackar Gud, inte ens jag trodde att jag skulle hamna så högt upp. Min bror är en person som alltid har hjälpt mig, väldigt mycket. Han kom för att se mig spela i varje match. Och vi bråkade ofta, han kritiserade mitt sätt att spela. Han fick mig att inte sova men samtidigt fick det mig att bli bättre. Än idag gör han så. Det är för det som han påminner mig om Conte. Men min bror kan jag i alla fall svara emot…”

Slutligen talade Nando även om omklädningsrummet och Pogba som han delar rum med:
”Det är inte vanligt att finna ett liknande omklädningsrum som det i Juventus, så kompakt. Ofta ser jag lag med många spelare från många olika nationer som inte känner till vad vänskap innebär. Men ett stort lag kan inte tillåta sig ett delat omklädningsrum och Juve är Grande! Paul är en härlig människa. Vi delar rum under förberedelserna, han är alltid så positiv och delar det med sig, han får dig att skratta. Han hjälper dig att övervinna spänningarna. Det är viktigt att skratta. Pogba blir starkare och starkare efterhand. Han vet vilken potential han har. Han har huvudet med sig och tar inte åt sig. Han vet att han måste jobba på för att bli det som han verkligen kan bli. Osvaldo är en grande, jag är nöjd för hans skull. Jag förstår hans glädje över att ha hamnat i ett så stort lag som Juve, det är precis som min glädje. Här finns det plats för alla, alla är lika viktiga och Conte behöver oss alla så väl.”

Nando och Paulie

Fino Alla Fine!
/Lorenzo, Riham