Del Piero en “grande signore”? För Ciro Ferrara så verkar det inte så…

Den före detta försvararen och tränaren i Juventus, Ciro Ferrara, berättar om de svåra stunderna på Juventus Center; ”Det var inte lätt att träna Alex och de andra gamla lagkamraterna. De sade att jag var för oerfaren.”

Ciro Ferrara talar igen och denna gång, i en intervju med Radio24, slänger han en del ”kängor”, speciellt mot sin för detta lagkamrat Alessandro Del Piero. Ciro säger följande:
”När jag var tränare för Juventus så var det inte alls lätt att träna Alessandro Del Piero och andra spelare som varit mina lagkamrater. Situationen var svår, det är sant att jag inte en enda gång har hört av Alex sen den dagen då jag lämnade Juventus, sen dess har vi aldrig umgåtts och nu blir det ännu svårare att göra det.”

Ferrara utesluter dock att det var just denna typ av förhållande som gjorde att han blev avskedad:
“Jag tror inte det var det som gjorde att min situation i Juventus degenererades, å andra sidan så var situationen svår även för de som ersatte mig senare. Man har ju pratat om en Ferrara som var oerfaren och det är nog sant, men mer erfarna tränare än mig gjorde ändå sämre ifrån sig än vad jag gjorde. Detta visar bara på att det fanns problem i laget.”

Diskussionen övergick sedan till Mario Balotelli:
“Var och en gör det han känner för. Balotelli kommer nog att förstå att han överdriver med sitt twittrande, där han alltför ofta uttrycker sina personliga tankar. Men detta gör bara att man spelar med och tidningarna fylls ju med Balotellis namn, sida efter sida. Han har inte insett vilka konsekvenser hans meddelande på nätet får. Detta är en grabb, som på gott och ont, skapar nyheter.”

Ferrara avslutade:
“Idag har vår fotboll behov av denna typ av personligheter, en gång var det en rutin att man hade att göra med spelare som Maradona, Van Basten, Batistuta. Idag så söker man en personlighet som förnedrar den tekniska aspekten. Jag kan ta Pirlo som ett exempel, en av de starkaste mittfältarna i världen och som förtjänade guldbollen, men som ändå inte skapar några ”nyheter”, han slutar inte på tidningarnas förstasidor på grund av annat än hans speltekniska kvalitéer.”

Jag har alltid respekterat Ciro Ferrara och kan nog förstå hans syn på saken. Trots att det gör ont att läsa att det finns någon som skulle vara besviken på Alessandro Del Piero, så kanske detta kastar ett litet, men svagt, ljus på de omständigheterna som bar fram till att Del Piero fick lämna Juventus i 2012? Conte hade inte mycket mer erfarenhet än Ferrara…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo