Dagens Bomb: Moggi avslöjar varför Del Piero lämnade Juventus!

Moggi talade på Class TV och programmet ”Quelli di Lunedi” om varför Del Piero lämnade och den före detta sportdirektören hade ett och annat att säga: “Jag hade uppträtt likadant som Agnelli, Alex var inte en pensionerad spelare, men han spelade lite. Med Totti är det annorlunda. Fanbärare? För 10 miljoner euro om året är det lätt att vara det.”

Efter 19 säsonger, 705 matcher och 18 titlar lämnade kungen Alessandro Del Piero Juventus efter att han inte fick något förnyat kontrakt. Det hela har varit ett hett ämne länge nu och många jämför med Zanetti och Totti som båda ser ut att få avsluta sina karriärer i sina respektive lag. Många fans har varit nästintill upproriska då Del Piero kanske är den största spelaren i Juventus historia och då han är en man som gav damen mer än någon annan enskild person gjorde. Men vad var det som hände egentligen? Idag talar självaste Luciano Moggi ut och han avslöjar varför Del Piero lämnade!

Tillsammans så har Luciano Moggi och Del Piero vunnit praktiskt taget allt som går att vinna. Men när det handlar om klubbarnas val, så faller sentimentala skäl bort. Moggi som igår var med på TV-programmet ”Quelli di Lunedi” som sänds på italienska Class TV, fick frågan om hur hans före detta spelare i sitt sista år i Juve blev behandlad innan han beslöt sig för att spela i Australien och Moggi svarade:
“Jag hade uppträtt på exakt samma sätt som Agnelli gjorde. Klubbarna är inte en plats där man tar emot folk som gått i pension. Med det menar jag inte att Del Piero var pensionerad… men han spelade väldigt lite i Juventus och säkert hade han spelat mycket mer i något annat lag. Sen måste man fråga Del Piero om han var överens… det vet jag inte. Men är säker på att han inte var så pass mycket ”fanbärare” att han skulle förmörka den unge presidenten Agnellis figur. Det var helt enkelt ett problem i omklädningsrummet.”

Diskussionen fortsatte… Att ta bort en sådan fanbärare utan att göra sig något större besvär var för de allra flesta fansen ett taklöst beslut från klubbens sida?
”Inom fotbollen så existerar det inte längre några fanbärare… när en spelare tjänar mer än 10 miljoner euro om året så är han inte längre en sådan, det vore alltför bekvämt i så fall.”

Moggi avslutade med några ord om Romas kapten:
”Totti är fortfarande en konkurrenskraftig spelare, där bara hans blotta närvaro ger stor säkerhet åt laget, och en stor grinta till de andra spelarna. Jag är övertygad om att han kan spela ett par säsonger till på hög nivå, trots att han är 37 år gammal.”

Detta är säkerligen uttalanden som får folk att diskutera och som stärker rösterna till tesen att Del Piero det sista året med Juve var en viss olägenhet, trots den historiska scudetton utan en enda förlust.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo