Coppa Italia, Roma-Juventus, min syn på matchen.

Coppa Italia, Roma-Juventus
Detta är vad jag tyckte…
Roma spelade bättre mot ett mycket dåligt Juve, kanske det sämsta jag sett under dessa tre sista åren. Men slutligen, hur gick matchen egentligen?

Roma: 2 skott på mål och 6-7 skott utanför målområdet, alla för höga eller utanför med minst 2-3 meter. De spelade med sitt bästa lag mot ett Juve med reserver, de åkte på ett mål av Peluso (för det var mål), riskerade 2-3 röda kort, 1. Benatia på Giovinco, siste man, 2. Castan som anföll med dobbarna på Fabios knä, och som inte ens blev varnad och 3. Pjanic, som skickade linjedomaren till en mycket varmare plats med sin utskällning, en klar utvisning i vanliga fall.

Med detta vill jag inte släta över Juves insats eller rättfärdiga något, för jag höll inte riktigt med Contes val med hur man skulle ta sig an Roma (helt okej att använda sig av reserver, för det ska man göra i Coppa Italia, men han borde nog valt andra spelare och valt att byta in vissa spelare lite tidigare) och är framför allt mycket besviken på sättet som vi spelade. Jag gillar Romas fotboll, den är tidvis riktigt underhållande, men jag håller inte alls med Totti som efter matchen sade att ”Roma är jämlika med Juventus”, för om man vinner med 3-0 hemma med ordinarie spelare mot ordinarie spelare på plan och att sen Juve förlorar borta med 1-0 med reserver mot ordinarie, med klara domarmisstag som man inte ens behöver diskutera om, då tycker jag ändå att man visade en klar överlägsenhet gentemot Roma. Vågar inte tänka på vad som hade hänt om Peluso spelade i Roma och Benatia var en Juvespelare. Men det är bara mitt sätt att se på saken, kan ta fel…

peluso

Fino Alla Fine!
/Lorenzo