Contes regler

Man behöver nog inte hänga upp dem i omklädningsrummet för alla känner ju till Contes regler. De har ju funnits där i över två år nu och de har också bidragit till Juventus stora succéer.
Efter fallet med Pirlo som gick av plan och direkt under duschen så det var inget ovanligt i casa Juve, han gjorde det med under matchen mot Inter och så har man alltid gjort i Juve då det inte var en skriven regel, så Pirlo handlade i god tro. Men efter alla kommentarer i pressen och media som blåste upp detta till en världsnyhet så har Conte bestämt att lägga in en ny regel bland de andra, ”Pirlolagen”. Men vilka är egentligen Contes främsta regler? Låt oss ta en titt:

Conte följer dig överallt
Tiden för träningen meddelas till spelarna först på eftermiddagen dagen innan genom ett sms för att minska på eventuella missförstånd. För spelarna blir det svårt att programmera deras fritid. Man vill på detta sätt fokusera spelarna och hålla dem koncentrerade och skärpta.

Respektera staben som du gör med din tränare
Personalen inom Juventus stab ska respekteras likadant som tränaren. Vem som än uppträder dåligt mot dem blir straffade på samma sätt. Se bara på vad som hände med Quagliarella under matchen på San Siro när han sade något olämpligt till Alessio. Fick stå över några matcher som straff.

Vågen är din domare
På träningen, men även hemma; inget bröd, inget socker och stor uppmärksamhet på att följa och respektera de dieter som staben satt upp för varje spelare. Man gör ständigt analyser och hälsokontroller på hur spelarna mår, deras vikt. Den som väger för mycket får helt enkelt inte spela, det fick Elia känna på.

Den som inte springer innan, springer sen
Träningarna följs med hjälp av en högmodern teknik av den senaste generationen; GPS, Heart rate monitors och andra finesser. Om det framkommer att spelarna inte gett allt så får de snällt stanna kvar tills de uppnått maximal effekt.

Om du är sen till träningen, lika bra att stanna hemma
Den som anländer försent till träningarna, även bara med 3 minuter, blir varnade. Om det upprepar sig en andra gång så blir du straffad och får snällt hoppa över följande match. Se bara fallet Pogba. Två förseningar på en vecka. Han stängdes av trots att han befann sig i storform!

Och till sist, men inte minst, Contes nya regel.
Pirlolagen: Den som bytts under matchen och som inte skadat sig svårt och kanske tvingas att bli utburen på bår ska stanna kvar på bänken resten av matchen, punto e basta. Den som genast beger sig av  till duschen får en böter och lämnas utanför laget… i en hel månad!!

Antonio Conte bestämmer

Hårda bud…
Fino Alla Fine!
/Lorenzo