Conte vs Pioli talar ut inför mötet imorgon under presskonferenserna

Bolognas tränare Stefano Pioli är som bekant en före detta Juventusspelare som representerade klubben i tre säsonger mellan 1984-87. Förutom en ligatitel så var han med i Trapattonis Juventus som med spelare som Paolo Rossi, Platini och Boniek tog sig till finalen i Heysel. Juventus tog sin första Champions League-titel (Europacuptitel på den tiden) då och året därpå var Pioli även med i det Juve som vann den Interkontinentala cupen (motsvarande dagens VM för klubblag).

Stefano vet alltså absolut vad Juve handlar om och med sitt Bologna ställs han emot Serie A:s bästa lag just nu som har vunnit sex raka matcher utan att släppa in en enda boll.

Stefano Pioli i Juventus år 1985

Pioli sade följande under presskonferensen inför den tuffa matchen på Dall’Ara:
”Tron är vårt motto för morgondagens match. Allt är möjligt inom fotbollen och för oss betyder det att vi tar oss an våra motståndare med övertygelse och en vilja att föra spelet när det är möjligt.

Vi kommer att behöva bjuda på en prestation med en hög anda och massvis med löpningar och vi kommer att försöka spela på den högsta möjliga tekniska nivån. Om vi vårdar bollen väl så kommer vi att skapa problem för våra motståndare.”

Det handlar alltså enligt Piolo själv inte om att vara passiv och spela defensivt utan han vill ha så mycket boll som möjligt och samtidigt försöka föra spelet för att ge så lite utrymme som möjligt till Juve. Man kan helt klart utläsa att Bolognas tränare förväntar sig en intensiv och tuff match och därför talar han om stora uppoffringar och hög arbetsmoral som en nyckel. Han fortsatte:
”Juventus och hela deras uppställning är vana vid dessa utmaningar och de underskattar aldrig någon. Jag tror inte att Juve kommer att vara distraherade eftersom att de kommer att vilja fortsätta bygga på det positiva momentet som de befinner sig i. Sedan kommer de ju ha fler dagar än vanligt för att återhämta sig.”

Stefano Pioli talar

Helt klart stämmer det att Juve denna gång fått lite extra tid och faktum är att Pioli ställde upp med sitt Bologna i Coppa Italia mot Siena. Självklart ställde han upp med b-laget, men att inte kunna preparera helt inför Juvematchen kan vara tufft. Juventus hade ingen match under veckan utan kunde återhämta sig och först varva ner under måndagen för att därefter dra igång arbetet ordentligt inför mötet mot Bologna. För Juve väntar dock en mycket tuff avslutning som även involverar avgörandet av Championsgruppen, så att påstå att Conte har mindre att tänka på fungerar absolut inte. Pioli avslutade med några ord om Juves anfallspar som inte förutspås starta imorgon:
”Tevez och Llorente har ett mycket starkt samarbete. Tevez jobbar mellan mittfält och anfall, medan Llorente är en komplett spelare som tillåter mittfältarna att komma fria i boxen på ett effektivt sätt. Men enligt mig så startar de inte imorgon.”

Det är alltså inte bara Sky och GdS utan även Pioli säger att Juves TopPlayer-duo inte kommer att starta mot Bologna. Vad sade Conte under presskonferensen då?
”Det är ett viktigt ögonblick i säsongen och klara huvuden behövs. Vi har en tuff match framför oss mot ett Bologna i hygglig form.

Jag kommer att se till att spela med det rätta laget i matchen och vi kommer att ha ett enda objektiv då vi vill vara det bättre laget och vinna mot våra motståndare. Många faktorer kommer att spela in när jag väljer min startuppställning, men jag är säker på att de som får chansen kommer att ge mig den rätta responsen.”

Conte talar inför matchen

Conte har en stark trupp men i samband med att Pirlo skadat sig och att en otroligt viktig match väntar i nästa vecka i Champions så innebär det att Conte måste ställa upp med en något svagare startelva samtidigt som han måste riskera vissa spelare. Frågan som har snurrat omkring i media är hur Pirlos långa frånvaro skall täckas upp på bästa sätt och Conte förklarar sin vy på det hela, sedan talar han självklart om Golden Boy Paul:
”Pogba kan täcka upp i den rollen och han har också gjort ett bra jobb där. Men jag tror att han är bäst lämpad som en av de två hjälpande centrala mittfältarna. I den rollen kan han visa sin fulla talang. Jag kan också använda Vidal eller Marchisio framför försvaret, vi får se vilket det mest passande valet är beroende på motståndet vi stöter på.

Jag är mycket glad över Pauls pris, och det som glädjer mig ännu mer är att han säger att han inte nöjer sig med vad han har uppnått utan att han siktar på ännu mer prestigefulla utmärkelser. Han har en lång väg att gå och han behöver fortsätta lära sig.”

Vem är Juves vice-Pirlo?

Ännu en gång visar Conte sin ”Lo Stile Juventus” då han alltid strävar efter mer och bättre. Vinst är det enda som räknas mot Bologna och även om spelare gör bra ifrån sig så kan de göra något ännu bättre. Det är en fin inställning och något som alltid motiverar. Men på tal om motivation och vinnarskalle, hur ser det ut med Licht? Conte talar lite om detta också:
”Han försöker fortfarande att nå sin bästa form och han genomgår specifika träningspass för detta. Jag hoppas att han snart kan spela från start och att han kan klara av att spela hela tiden fram till den 95:e minuten.”

Med detta sagt så förstår vi alltså att Licht med största sannolikhet inte kommer att starta, men att han jobbar hårt för att kunna komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Matchen blir mycket tuff, och det kommer att bli mycket roligt att få se Mister försöka erövra Dall’Ara ännu en gång mitt framför Pioli!

Vem kan glömma detta?
Conte mot Bologna senast

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham