Conte ”sparkar” bort alla farhågor…

Vinovo, lördagen den 5 oktober 2013, Contes presskonferens inför matchen Juventus-Milan.

På presskonferensen idag så var Conte på ovanligt gott humör och fick ofta de närvarande journalisterna att garva riktigt skönt. Han verkade väldigt lugn och behärskad, kan det vara ett gott tecken? Att man i ”casa” Juve ändå andas optimism och förtroende? Ja, så ser det ut om man ska tro på Conte, och det finns väl egentligen ingen anledning till varför man inte skulle tro på honom;

”I Champions så begick man vissa enskilda misstag och man måste försöka att undvika det. Men det hände, amen. Vi noterar detta och går vidare. Jag har ett minne som en elefant och det behövs inte ens det för att komma ihåg att i början på förra säsongen så vann vi med mycket tur, den mot Genoa, den mot Siena, bara för att nämna några. Förra året började på nästan samma sätt som i år. Vi har mött på svårigheter, men det räknade vi med redan från början, vi måste helt enkelt förstå vilka svårigheterna är och bemöta dem på allra bästa sätt. Vi måste dock förbättra oss på allt. Spelarna vet vad som behövs, det är inte nödvändigt att jag påminner dem.

Jag tycker att de senaste två åren har varit entusiasmerande på alla sätt och vis och att vi även detta år kan entusiasmera igen. Det förvånar mig inte att man försöker att destabilisera vår omgivning. Fienden gömmer sig överallt. Det passar ingen att Juve vinner den tredje titeln i rad.  Detta är och var förutsägbart, mycket förutsägbart.

Spela bra? Även förra året,  jag kommer inte ihåg hur många matcher det var där vi hade en enorm tur, men vi vann ändå, och detta är viktigt. Bara för en månad sen så talade alla om ”slagskeppet” Juve, idag säger ni tvärtom. Ni gör ert jobb, berömmer och kritiserar, men det behövs en balans, en jämnvikt. För mig, allt detta är som ett stort skämt.

Matri? Jag gör mina besvärjelser. Han är en mycket duktig spelare men jag hoppas han inte gör mål i morgon, men jag önskar honom verkligen lycka till, för det är han värd, det är en underbar kille….
Milan är Milan, det är ett stort lag som alltid tänker i stort, jag pratar med deras spelare och de pratar om Scudetto. De känner sig inte mindrevärdiga än andra, och det gör de rätt i. Jag har ända från början satt dem bland favoriterna till detta mästerskap.

Vår statistik, trots allt man har sagt och säger, är positiv. Vi har släppt in fem mål i Serie A men vi är också det lag som har skjutit flest skott på mål i hela Europa. Att vinna det tredje mästerskapet i rad blir mycket svårt, alla de andra lagen har förstärkt sig på kort tid.

Formationen? Lichtsteiner är skadad, han kommer inte att vara med i morgon.”

Conte presskonferens
Fino Alla Fine!
/Lorenzo