Conte säger ifrån och går till attack på alla fronter, samtidigt visar han även sin mjuka sida…

Conte går till attack på alla fronter, speciellt efter matchen mot Napoli och de heta diskussionerna efteråt. Han sade bland annat:
”För att vinna denna match så har jag inte sovit på hela natten för jag klarade inte av att somna.  Jag lyckades inte komma på det bästa sättet på vilket vi skulle kunna övervinna Napoli. Matchen var preparerad ända in i de sista detaljerna på alla sätt och vis men som jag alltid säger, förtjänsten är helt och hållet grabbarnas.

Vi håller på att göra något extraordinärt, bara Romas otroliga marsch lade lite rök över vår egen väg. Juve står här för det tredje året i rad tack vare dessa otroliga grabbar. Mästerskapet har berikats med mycket starka antagonister som Napoli, vi måste vara ännu duktigare än förr om vi vill avsluta något som kan bli något riktigt underbart.”

Benitez som talade om att han själv vunnit tio titlar, medan Juve som klubb bara vunnit 29 Scudetti fick även han ett svar:
“Bentitez har vunnit mycket? Jag som spelare och tränare kan räkna ända till ett tjugotal titlar och tror jag kan kan ge mycket när det gäller undervisning åt den som tror sig ”veta” bättre. Jag har också förlorat mycket, finaler i Champions, bara som ett exempel. Förluster som svider jättemycket men som kanske gett mig mer än vinsterna då det har gett mig den rätta elaka inställningen som jag nu kan ladda upp mig med. Om vi nu ska tala om titlar, så kan vi titta på våra meritlistor. Tror inte jag är den som anlänt sist och kommer aldrig att vara det heller.”

Journalisterna kom heller inte undan då de frågade om förseningen till presskonferensen:
“Jag kom sent till presskonferesen? Vi diskuterade om det vi har fakturerat inom Juve med presidenten. Varför spenderade vi 235 istället för 230 miljoner euro? Ville förstå var de 5 miljonerna tagit vägen…” (notera att det var ett klart och mycket ironisk svar till Benitez som sade att Juve har mer pengar att spendera än hans Napoli).

Llorentes mål som diskuterades mer än något annat gjorde även att Conte svarade:
”Llorentes mål? Vi kunde redan haft en 2-0-ledning efter 2 minuter. Man pratar om 21 centimeter, om ni nu är så duktiga på att se den offsiden så lovar jag att skicka iväg ett brev för att man kan kalla på er för att ni skall vara… ”lines-men”. Varför på Engelska? Jag kom inte på hur man säger linjemän på italienska.”

Har ni förstått? Conte är superladdad, annat än Mourinho.

För oss alla är ju Antonio Conte vår kapten och ledare. Det gav han ju bevis på, på plan före, under och efter matchen mot Napoli, som gör att vi alla är stolta över honom. Men vill också lägga till en annan sida av Conte som gör honom ännu mer grande än vad han egentligen är… efter matchen runt midnatt när han var på väg hem i bilen som kördes av hans bror, så stannade de till vid en vägkorsning för rött ljus och sidan om så körde en bil upp där det satt en handikappad pojke i och som ivrigt vinkade till Conte. Antonio som var ordentligt trött efter allt ståhej, allt skrikande, alla spänningar, vevade ändå ner rutan för att höra honom, men för att höra bättre vad pojken hade att säga så steg han av bilen och gick fram till pojken. Fotografier och autografer, naturligtvis, men också en stor jättebamsekram till den överlycklige pojken som inte trodde det var sant att vara där tillsammans med sin store idol.

En liten historia som förtjänar att berättas och nå ut, för fotboll är också detta.
För en kväll så kände sig den lilla pojken som den med störst tur i hela världen trots sin funktionsnedsättning.

Källa: Tuttosport

Fino Alla Fine!
/Lorenzo