Conte: ”Ryktena om min framtid är ett sätt att destabilisera oss”

Juventus tränare, Antonio Conte talade i morse inför mikrofonerna på Vinovo under presskonferensen för att bland annat prata om mötet mot Genoa imorgon:

Om Agnellis uttal om att titta sig själva i ögonen:
“Han uttryckte många koncept. Under tiden ska man säga att det kommer att bli mycket svårt i år, för efter att ha vunnit i två år i rad så tenderar man att ta mycket för givet. Presidenten ville ge en klar signal till alla, ingen undantagen.”

Om valet att spela bra eller vinna:
”Några av presidentens ord tolkades dåligt. För mig så kan man inte dela på dessa två saker, och detta har varit vårt motto de senaste två åren och fortsätter att vara det. Den slutliga vinsten kan inte bara bero på bra spel.”

Om matchen mot Genoa:
“Vi måste återuppta tråden som vi blev av med när vi mötte Fiorentina. Det är en viktig match. I de senaste två matcherna så har vi skördat mindre än det vi sått. Jag har intelligenta spelare, de är de första att vara självkritiska.”

Om ”turnover” (rotation i laget):
“Vi kommer att göra våra val, med motiverade rotationer baserat på det vi såg i Madrid och till de närmaste uppgifterna. I målet är turnover en speciell sak, det måste vara för en viktig nödvändighet för att låta målvakten vila.”

Om spelsystemen:
“Jag har turen över att kunna välja mellan två system. Vi kan börja på ett sätt och avsluta på ett annat. Det slutliga objektivet är alltid det att förbättra sig för att slutligen kunna vinna.”

Om skadorna:
“Både Vucinic och Lichtsteiner jobbar på att bli friska, och det är inte lätt att vara utan dem. Jag litar blint på min läkarstab. Jag hoppas att de snart kan bli tillgängliga. Giovinco dras med ett problem med sin fot som han ådrog sig i matchen mot Milan och spelar alltid med hjälp av smärtstillande medel. Hoppas snart få tillbaka Quagliarella. För övrigt hoppas jag på lite mer tur.”

Om Marottas ord igår om förnyandet av kontraktet:
“Jag vill ta tillfället i akt och understryka ett viktigt faktum, på sista tiden har mycket diskuterats. De diskussioner som man hävdar äger rum mellan mig och klubben är till bara för att destabilisera oss som klubb. Under dessa två år har vi gjort något verkligt otroligt, vi har skapat en liten krigsmaskin.”

Om fansen:
“Jag uppmanar fansen att inte ta något för givet och att stå nära oss. Miljön omkring oss är lite dunkel, men om vi alla återfinner trycket och hungern från första året så börjar vi vinna igen.”
Antonio Conte

Fino Alla Fine!
/Lorenzo