Claudio Marchisio: ”Del Piero var min favoritspelare, ville lära mig av honom”

Claudio ”Il Principino” Marchisio talade ut i Tuttosport och han hade en hel del att säga om olika ting och personer. Bland annat talade han om Conte som ”återgett den vinnande mentaliteten”, Del Piero som ”favoritspelare” och Champions ”som alla vill vinna”.

Om Juventus före detta kapten Alessandro ”Kungen” Del Piero sade Juventusmittfältaren Marhisio:
”Min favoritspelare är Del Piero. Jag kom till Juve när hans talang exploderade och i ungdomslaget hade jag hans roll. Jag försökte lära mig av honom.”

Om Mister Conte sade Claudio:
”Conte har återgett den vinnande mentaliteten som vi saknade under några år. Vi jobbar jättemycket och detta är vår tränares styrka, att ha givit oss alla en stark tro. Med honom så har de stora resultaten kommit, den sista i de 15 vunna matcherna i rad på Juventus Stadium är ett resultat som ingen annan har uppnått.”

Om Juventus Stadium:
”Jag har genomlevt tre olika stadion i Turin. På Delle Alpi, som var jättelik, fanns det ingen riktig feeling som det är nu med publiken. Om det saknas så känner laget av det genast, det är vår tolfte man på plan.”

Del Piero och Marchisio firar tillsammans

Om Champions:
”Precis som alla spelarna, fansen och ledarna så vill vi vinna Champions . Ja, Champions, som saknats länge för ett sådant stort lag som Juventus. Del Piero var ju med när titeln vanns sist, den från 1996. Hoppas vi kan ta oss dit nästa år. Nu tänker vi på Europa League, med finalen som spelas på vår egen Stadium och vi ska försöka ta hem den trofén, också för våra fans.”

Claudio har hittills denna säsong spelat 31 matcher och gjort två mål som båda kom i ligan. 28-åringen som är en äkta Juveson kommer säkerligen att ingå i Prandellis VM-trupp, men innan det kan han kanske lyfta ytterligare två troféer i Juventus denna säsong.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo