Camoranesi: “Jag sade ju att Juve och Roma inte var någon match. För ett stort lag som Juve så är sex anfallare inte en tokighet och om Tevez…”

Camoranesi till Tuttosport: “Jag sade ju att Juve och Roma inte var en match. För ett stort lag som Juve så är sex anfallare inte en tokighet och om Tevez….”

Om Osvaldo:
“Vi talar om en anfallare som både besitter talang och fantasi, olik alla de andra spelarna i Juventus. Jag tror detta är det främsta motivet för att Juve värvade honom. Att öka på konkurrensen inom laget är en fördel. Jag är optimistisk. Juve är ju en skola, de hjälper dig att växa och mogna som spelare. Det är den rätta platsen för att ta ett stort steg uppåt, för mig var det i alla fall så. Fler lösningar man har, desto mer är man konkurrenskraftig. För ett stort lag så är det inte tokigt alls att ha sex anfallare. Jag ser det hela som ett försök att inte bara vinna Lo Scudetto, men även Europa League. Bianconeri har alla kort för att lyckas med en dubbel. Mästerskapet har de redan i fickan och  Juve bör vara det starkaste bland lagen i Europa League. Om de går till finalen så kommer jag att göra allt för att vara närvarande på Stadium. Jag håller tummarna.”

Om Juve och Roma:
“Jag sade ju att det inte skulle vara en match mellan Juve och Roma. Jag har inte ändrat åsikt. Med eller utan Osvaldo, Contes Juve har inga rivaler i Italien.”

Om Pirlo:
“Pirlo bör spela ända tills han är 40 för Juves bästa och för skådespelet. Han är en garanti för alla, även för Champions.”

Om Tevez-landslaget:
“Det är en plåga som aldrig tar slut, Carlitos, förutom att vara en mästare, är också en spelare som folket känner igen sig i. Mer eller mindre det som hände i Italien med Baggio och Del Piero, sen med Del Piero och Totti innan VM.”

Om Toni:
“Det gläder mig att få återse honom i Serie A och så högt upp på tabellen. Toni är fantastisk och hoppas han hjälper Pillud, som ända tills för några dagar sen var min lagkamrat här i Racing Avellaneda. Det är en duktig terzino, vig och teknisk.”

Om Iturbe:
“I Argentina var han lite ojämn, men i Verona har han växt bra. Jämfört med mig så är han snabbare och markerar ständigt sin motståndare.”

Om Vucinic-Guarin:
“Juventus vann detta på alla sätt och vis.”

Om Seedorf:
“Jag blev lite överraskad. Tydligen hade han kvar ett gott förhållande med Berlusconi. Han är ung, hoppas han gör bra ifrån sig. För en som debuterar är det aldrig lätt. Också för att Seedorf inte precis tränade Guardiolas Barcelona, men ett i stort sätt förstört Milan. Men Juve lär ju en hur man kan resa sig, för att göra detta så satsade man på en ung ambitiös man som Conte som fick laget att börja vinna igen. Antonio är en modell för alla tränare som vill komma någonvart.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo