Sensibile: ”För fem år sedan, Pogba och Kondogbia till Juve!”

Juventus kunde redan för några år sedan köpa två mycket unga supertalanger,  Paul Pogba och Geoffrey Kondogbia, som tillsammans denna sommar blev U20-världsmästare  med sitt Frankrike efter en otroligt bra insats av de båda. Deras  namn finns idag på allas läppar!

Paul Pogba kom ju till Juve under förra spelarmarknaden, och Kondogbia, håller man i dagarna på att förhandla om på Corso Galileo Ferraris, Juventus huvudkontor. Den som avslöjar detta är Pasquale Sensibile, före detta chefen för Juves observatörer, under programmet ”Speciale Calciomercato” på Sky Sport 1.

Detta är hans ord, som vi på Juventus Sverige har översatt till er:
”Jag kan berätta en anekdot som handlar om Juve, Kondogbia och Pogba. Efter calciopoliskandalen så jobbade jag i Turin, Ciro Ferrara var ansvarig för ungdomsavdelningen, och jag kommer ihåg en morgon när han steg in på mitt kontor och sade; ”Man har signalerat dessa två barn till mig, de verkar vara något extra…”. I praktiken pratar vi om något som hände för ungefär 5 år sedan, och namnen på dessa två ”barn” (på den tiden) var just Kondogbia och Pogba. Men Juventus, som precis hade vunnit Serie B, hade behov, liksom Sampdoria förra året, att läka sina sår och var inte konkurrenskraftiga på spelarmarknaden. Kondogbia är en spelare med en absolut kvalitet, en spelare som läser spelet i djupled, en mittfältare, en ”trequartista” med offensiva benägenheter som är duktig på att hålla samman alla avdelningar på plan. Det är en mycket intelligent spelare, framförallt när det gäller att finna utrymme och att ta emot bollen och när han en gång har tagit hand om den så blir han livsfarlig.”

Kondogbia och Pogba In Action!

Fino Alla Fine!!!
/Lorenzo