Officiellt: Två juvetalanger lånas ut!

Juventus fortsätter att skicka iväg unga talanger på lån och nu handlar det om anfallstalangen Richmond Boakye och mittfältspärlan Fausto Rossi.

Richmond Boakye kommer att spendera nästa säsong i nyuppflyttade Elche CF i spanska primera division. Elche som har inlett säsongen med en förlust mot Rayo Vallecano och därefter ett kryss mot Championsklara Real Sociedad kommer alltså att ha en ny stjärnanfallare som trots sin ringa ålder (Boakye är bara 20 år gammal) kommer att vara den högst värderade i truppen. Richmond kommer att vara den sjunde inlånade spelaren för den spanska klubben och förhoppningsvis blir det mycket speltid som kan ge en fin utveckling. En annan anfallare som tre år sedan lämnade Serie A för ett lån i Spanien och La Liga är Pablo Osvaldo. Han utvecklades rejält under den tiden och blev uppköpt. Totalt ökade hans marknadsvärde med nästan 340 %. Boakye som idag är en viktig spelare i Ghanas landslag var utlånad till Sassuolo i Serie B förra säsongen där han fick spela 32 matcher i vilka han bidrog med 11 mål samt 7 assists. Senast tog spelaren, som är delägd tillsammans med Genoa, även VM-brons med sitt Ghana i U20-VM. Hans halva kontrakt kostade Juventus 4 M €.

Fausto Rossi som är en helt egen produkt kommer också att åka iväg till Spanien. För honom är det ett lån till Real Valladolid som gäller. Fausto spenderade även förra säsongen på lån i Serie B och i Brescia blev det 32 matcher i ligan samt 2 matcher i uppflyttningskvalet (som dock inte resulterade i någon uppflyttning). 5 matcher och 294 minuter samt en silvermedalj blev det i U21-EM tillsammans med unga Gli Azzurri. Rossi som är en central mittfältare kommer till ett Valladolid som har inlett säsongen på sämsta möjliga vis med två 1-0 förluster. De har fyra innermittfältare sedan innan och 4-2-3-1 är formationen som används, så det innebär alltså att Juvesonen kommer att vara en av fem spelare som krigar om två positioner från start. Det är första gången han får spela i en högstadivision, men han klarar sig säkert fint.

Stort lycka till Richmond och Fausto!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham