Officiellt: Matri till Milan! Stort tack för allt Mitra!

Det är inte med en större glädje som vi meddelar att det nu är 100 % officiellt. Milan har genom sin officiella hemsida meddelat att Alessandro Matri är en Milanspelare. Klicka här för att läsa på hemsidan. Även Juventus har skrivit ett tackbrev till Matri som kan läsas här på Juventus hemsida.

Matris första ord som Milanspelare var:
”Att komma tillbaka för att bära Milantröjan ger en unik känsla. Att vara ny här på samma plats som jag växt upp i och att återförenas med tränaren fyller mig med glädje. Nu är det upp till mig att visa mitt värde. Det fanns intresse från andra lag, men när Milan visade sig så drev jag på för detta val eftersom att jag ville vara en del av detta lag. Jag tackar även Juve för att de lät mig vinna i två och ett halvt år. Campionato? Juve är favoriter, men vi vet att Serie A är underligt. Vi kommer att göra allt för att skapa problem för BiancoNeri liksom andra klubbar som också utmanar om de högre positionerna. Jag har alltid velat ha på mig Milantröjan eftersom att de har haft stora mästare som Van Basten, Weah och Inzaghi. Jag kommer att försöka respektera och hedra tröjan på bästa möjliga vis”.

Med ett målsnitt på 125 minuter per mål så var Alessandro Matri Juventus målfarligaste spelare förra säsongen. Säsongerna innan det (10/11 samt 11/12) var han lagets bästa målskytt trots att han första säsongen bara var med under halva säsongen. I Juventus blev det totalt 29 mål på 83 matcher och i 48 av 53 matcher med Matri på plan i ligan gjorde Juventus mål. Hans främsta prestationer var mot Cagliari när han två gånger om på helt egen hand avgjorde matcherna i ligan, sedan gjorde han ju sitt debutmål i Champions mot Celtic i åttondelsfinalen på bortaplan. Vem kan glömma hur Matri två gånger avgjorde mot Inter och dessutom var med i de fantastiska upphämtningarna borta mot Napoli och Milan under Contes första säsong? Han var helt klart en väldigt viktig spelare i Juventus och det är ingen slump att han går från Juve med 4 titlar i bagaget. Det hade varit härligt om Matri med nummer 32 hade tagit hem Scudetto nummer 32 med Juventus, men han kommer nu att istället att bära tröjnummer 9 i Milan.

Juventus betalade totalt 18 M € till Cagliari och nu säljs han till Milan för 12 M €. Förmodligen handlar det om 11 M € plus 1 M € i bonus.

Vi avslutar med denna härliga video:

Juventus Sverige önskar dig ett stort lycka till och vi tackar för allt, du kommer alltid att kommas ihåg, speciellt då du var med och tog hem den legendariska Scudetto nummer 30… Alessandro MaTATATATATAtriii!!!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham