Officiellt – Juventus har gjort klart med Zaza och Gabbiadini delägs nu med Samp!

Juventus har nu kommit överens med Sampdoria och Atalanta samt Sassuolo om Manolo Gabbiadini och Simone Zaza.

Juventus har på sin hemsida förklarat följande:
Man betalar över en 3 års period 5.5 M € till Atalanta för deras halva av Gabbiadinis kontrakt. Det innebär alltså att Manolo nu inte alls ägs av Atalanta.
Juventus säljer sedan hela Gabbiadinis kontrakt (utköpta delen från Atalanta + den sedan tidigare ägda delen) till Sampdoria för 11 M €, en summa som även den betalas över 3 år.
Båda klubbarna ingår därefter en deal om delägande värt 5.5 M € som betalas av Juventus till Sampdoria över 3 år. Detta innebär alltså att Manolo Gabbiadini är registrerad hos Sampdoria och representerar dem under säsongen 13/14 samtidigt som hans kontrakt är halvägt av Juventus och Sampdoria.

Simone Zaza köptes helt av Juventus för 3.5 M € från Sampdoria (summan betalas över 3 år. Spelaren ägs inte alls av Sampdoria alltså.
Juventus har därefter sålt spelaren till Sassuolo för 5 M € och sedan ingår de en deal värd 2.5 M € för att ha ett delägarskap (båda summor betalas över 3 år). Det innebär alltså att Simone Zaza är registrerad hos Sassuolo och representerar dem under säsongen 13/14 samtidigt som hans kontrakt är halvägt av Juventus och Sassuolo.

Anledningen till det ”krångliga tillvägagångssättet” är att byråkratin kräver denna typ av övergångar för att registreringarna skall bli korrekta.

Nu har alltså Juventus säkrat delägarskapet för Zaza och samtidigt bytat delägare för Gabbiadinis kontrakt. Detta kan verkligen ses som lyckade övergångar då Juventus nu har optioner på två av Italiens mest lovande offensiva talanger. Vi önskar Simone och Manolo ett stort lycka till och hoppas att de en dag kan komma till Juve och glänsa!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!
/Riham