Officiellt – Immobile delägd av Juventus och Torino!

Ciro Immobile spenderade förra säsongen i Genoa och fick spela hela 33 matcher (2025 minuter), men gjorde bara 5 mål och 3 assists. Han hade säsongen innan det i Serie B med Pescara under Zeman gjort hela 28 mål på 37 matcher (2997 minuter). Målsnittet höjdes alltså från 107 min/mål till 405 min/mål och Genoa hade inget tålamod kvar.

Juventus tror fortfarande på ynglingen och visade det genom att inte direkt involvera honom i Ogbonna-övergången så som de flesta i media diskuterat. Juventus har nu officiellt gått ut med att man köpte loss Genoas halva av Immobiles kontrakt för ynka 2.75 M €, som är en summa som betalas över en treårsperiod.

Juventus sålde därefter Immobile till Toro för 5.5 M € och köpte tillbaka en halva av kontraktet för 2.75 M € (båda summor betalas över treårsperioder). Det innebär alltså att Immobile nu är registrerad i Torino och därmed kommer att representera Il Granata nästa säsong. Juventus behåller sin halva och hela operationen innebär i princip att man bytat laget som man har delägarskapet av spelaren med från Genoa till Torino.

Det kan helt klart ses som en ny möjlighet för Ciro som faktiskt har visat en fin potential och förhoppningsvis kan 23-åringen visa vad han går i ett lag där han får betydligt mer speltid jämfört med vad han hade fått i ett Juventus där inte ens anfallare som Quagliarella eller Matri får spela regelbundet.

Härliga nyheter som alltså innebär att Juventus nu äger hälva kontraktet av några av de absolut största offensiva talangerna i Italien (Immobile, Gabbiadini, Zaza och Boakye).

Vi önskar dig all lycka och hoppas att du gör mål i alla matcher utom i två (mot Juve) i Serie A den kommande säsongen!
/Riham