Moggi ger sin syn på det hela…

En intervju med Luciano Moggi angående spelarmarknaden och annat rörande den gamla damen.

– Direktör Moggi, helt nyligen så avgick Baldini i Roma, din störste anklagare under calciopolitiden. Med ett projekt som slutade redan innan man började…
“Detta demonstrerar hur de inkompetenta inom fotbollen bara orsakar skador. Det är en absolut sanning och det bevisas också med fakta.  Så nu är det han och den andre (Zeman) som blivit martyrer för sin egen oduglighet… speciellt Baldini.”

– Är det inte så att Marotta & Co genom att sådär öppet proklamera interesset för en viss spelare, i detta fall den berömda ”Top Playern”, riskerar att behöva ge upp igen framför de ständiga prishöjningarna?
“Det behöver inte vara så att det man säger i televisionen är det man sedan verkligen gör. Det kan hända att man säger vissa saker som alla hör för att sedan agera i tysthet.

– Så, kan man förvänta sig någon överraskning?
“Juventus har inte behov av många Top Players. I Italien kan man fortsätta vinna med det man har. Problemet är att det inte är lätt att ta hem de verkliga storspelarna.”

– Med få ord, konceptet är detta, om man måste spendera många milioner för en som Higuain, är det då mer lönsamt att behålla Matri och Quagliarella?
“Detta är en diskussion som klubbens nuvarande ledning bör ägna sig åt. Det finns väldigt få spelare som kan höja lagets kvalitet just nu. Men en av dessa är Lewandowski, som i Contes typ av spel hade fungerat mer än perfekt.”

-Är ni överens om att Juve bör revolutionera sitt anfall, då många anser det vara deras svagaste punkt?
“Juventus har inte behov av att revolutionera sitt anfall. Det var en sektor, som tillsammans med Roma, var den bästa i hela serien. Om sen flera olika spelare gjorde mål så är det en demonstration på hur anfallarnas rörlighet underlättar de kontinuerliga insatserna från mittfältarna.  Detta understryker att det är en kollektiv styrka. Så jag skulle inte vilja få det till att vara ett problem.”

– Ett av dina starkaste kort under din ledning var utan tvekan det att använda dig av den automatiska finansieringen. Du har alltid konstruerat vinnande lag, och lyckades också med att återkonstruera laget även efter vissa  försäljningar av större betydelse, som Zidane. Kan man säga att sälja en som Marchisio också ingår i denna logik?
“Nej, man säljer bara de spelare som man inte är intresserad av, inte de som har viktiga uppgifter inom laget. Juventus har inget som helst interesse att göra sig av med Marchisio. Det är en av de viktigaste punkterna i mittfältet, en ung spelare som fortfarande kan växa och har stora marginella utrymmen för att förbättra sig. Det är bara struntprat från tidningarnas sida.”

– Nästa år, enligt dig, är Juventus primära mål det att komma så långt som möjligt i ute i Europa och att för tredje gången i rad titulera sig som Italienska mästare?
“Att titulera sig i Italien är inte ett lätt objektiv. Under dessa två år så har Juve gjort mycket bra ifrån sig. Nästa år så kommer de att finna en mycket hårdare konkurrens, framförallt Milan, som säkert vill återhämta sig efter de senaste mästerskapen. Utan tvekan så har Juve stora möjligheter att lyckas med det, men jag upprepar, det kommer inte att bli lätt.”

– För Juventusfansen är du ännu en odiskutabel idol. Även i måndags så tog de emot dig med stor glädje…
“Det gör mig verkligen glad, det vill säga att jag har lämnat ett gott minne. Att få motta sådan uppskattning är alltid trevligt.”

– Juventus är på god väg att nå sitt ”gloriösa lag”. Men att nå dit på så kort tid är inte lätt, håller ni med?
“Det laget var utan tvekan på en högre nivå. Men man måste erkänna att Juve är återfött. Ett barn som växer för fort bränner ofta sina ljus. Vi måste komma ihåg att laget från 2006 blev man tvungen att renovera totalt. Andrea Agnelli har gjort allt detta på allra bästa sätt.”

– Du känner mycket väl Antonio Conte. Ser du för honom en framtid i denna klubb, som Lippi eller kanske rentav en Ferguson?
“Jag tror det. Han kommer att stanna länge i Juve, allt verkar ju gå i denna riktning.”

Källa:Tuttosport

ee

/Lorenzo