Mercatonytt, den 7 juli, Vucinic eftertraktad, Ogbonna allt närmare och ändrad taktik för JoJo?

Många rykten som skapades under de gångna veckorna har idag svalvat och dött ut. Bland dessa återfinns ryktet om att Ancelotti ville återförenas med Pirlo genom att ta honom till Real, det hör man inget om längre och sedan dess har Real köpt en offensiv mittfältare i Isco för 30 M € från Malaga. Detta kanske pekar på att registarollen inte är en prioriterad lagdel som Carletto vill förstärka och således har vi möjligtvis fått ett bevis om att Pirlo fullföljer sista året av sitt kontrakt i Juventus. Vad som händer efter nästa sommar beror nog helt på vad Juve och Pirlo kommer överens om. Ett annat rykte som också har avtagit helt är det om Diamanti, det finns inga nya rapporter.

Ett rykte som inte har dött ut, men istället har fått sig en hastig ändring är det om Kolarov. Serben skulle till Juventus på lån för 1.5 M € med en köpoption på 5.5 M € enligt de första rapporterna från TuttoSport och Sky Italia. Men nu ligger Inter före Juventus i förhandlingarna enligt calciomercatoexperten Alfredo Pedullà. Aleksandar Kolarov vill som bekant lämna England för att få mer speltid och nu när Stankovic har terminerat sitt kontrakt med Inter så har de kunnat skrapa ihop pengarna som behövs för att få City att släppa sin serbiske vänsterback.

Angelo Ogbonna, Torosonen som själv vill till Damen och som Marotta tydligt har påpekat ingår i Juves planer närmar sig Juventus allt mer. Enligt italiensk media har Napoli gått in i förhandlingarna och Toros sportdirektör Gianluca Petrachi har genom La Repubblica Sport gått ut och sagt att Juventus inte är den enda klubben som är intresserade samt att Ogbonna inte nödvändigtvis måste säljas. Ogbonna har emellertid varit klar och tydlig… det är endast Juve som gäller. Samtidigt bekräftade Petrachi Juves intresse och att de helt klart är favoriterna att värva mittbacken men han nämnde att något har gått snett under förhandlingarna. Juventus har enligt föregående rapporter lagt ett bud på 9 M € + halva Ciro Immobiles kontrakt alternativt 12 M €. Det man inte är överens om är delvis summan (Toro söker 2 M € mer) men en annan punkt är hur lång avbetalningsperioden är. Juve vill ha en flerårig period medan Toro vill ha så mycket cash som möjligt så snabbt som möjligt. Imorgon har man ett avgörande möte enligt TuttoSport som samtidigt ger ytterligare detaljer då de hävdar att Angelo kommer att få ett kontrakt värt 1.8 M € per säsong, vilket alltså innebär att han kommer att dubblera sin lön i samband med att han går från Tjuren till Damen. Den sista pusselbiten var egentligen att Toro skulle nå en överenskommelse med Genoa om Immobile och senaste nytt säger att Preziosi (Genoa) och Cairo (Torino) nu är överens om ett delägarskap av Ciro Immobile. Därmed kan Marotta få igenom sitt bud på cash + sin halva av Immobiles kontrakt. Det ser mycket bra ut nu och Marotta verkar lyckas med sitt mål att få hem Ogbonna lagom till när Conte drar igång försäsongsträningen. Om man mot förmodan inte kommer överens imorgon så står dock Napoli (stärkta av en eventuell försäljning av Cavani till PSG) redo att lägga ett bud på 15 M €.

Från köp till försäljningar och Vucinicryktet. Ryssarna (Zenit) uppges vara beredda att ge Mirko en lön på 3.8 M € per säsong och därmed en ökning med 0.8 M € jämfört med hans nuvarande kontrakt med Juve. Budet på 9 M € som nämnts som övergångssumma är dock hälften av vad Juventus begär. Marotta sägs däremot vara villig att inleda förhandlingar om ett bud på 15 M € dyker upp. Vissa källor gör gällande att Napoli är beredda att lägga fram ett sådant bud. Eventuellt skulle Napoli kunna tänka sig att ha med Zuniga (som hotat att lämna på fri transfer nästa säsong) i förhandlingarna. Här är det intressant att notera att Juventus faktiskt är beredda att ge Zuniga ett kontrakt värt 2.5 M € per säsong vid en bosmanövergång nästa säsong. Det återstår att se vad som händer. Det som är säkert är att en spelare från trion Vucinic, Matri och Quagliarella kommer att få lämna damen under denna mercato.

Spelare till salu är fortfarande Ziegler, Martinez, Melo och Motta, men det finns inget nytt att rapportera om.

Jovetic eller inte Jovetic, det är frågan! Montenegrinen som Viola har värderat till 30 M € har sett ut att vara allt längre ifrån en övergång till Juve trots att både han och hans agent velat se detta lagbyte. Problemet låg främst i att Viola bara ville ha pengar och därmed nekade Juves bud som involverade spelare och pengar i dealen. Nu kan dock en del ändras då Fiorentinas tränare Vincenzo Montella visat ett intresse för Juves andramålvakt Storari kort efter att han inte valt att behålla Viviano. Viola sägs främst vara intresserade av Cagliarimålvakten Michael Agazzi, men om de inte lyckas med att få hem 29-åringen så är det alltså Storari som gäller. Juve vill egentligen ha kvar Storari och Storari har uttryckt att han vill fortsätta representera Damen, men Marotta kan absolut tänka sig att dra igång en ny taktik i jakten på JoJo… cirkusen fortsätter!

Isla är fortfarande på Inters radar, men man har absolut inte nått någon överenskommelse. Förut rapporterades det om att det enbart skiljde 1 M € för en överenskommelse, men nu säger man i italiensk media att Juventus gör sitt allra bästa för att få 7.5 M € minst.

Giaccherini är absolut inte till salu och Juventus rapporteras enligt Calciomercato.com ha nekat ett bud på 10 M €.

Ungdomarna då?

Simone Zaza är Juventino. Enligt Tuttosport gick allt som det skulle. Sampdorias bud på Zaza + 2 M € för halva Gabbiadinis kontrakt accepterades. Bara läkarundersökningen återstår och därefter kommer Zaza att lånas ut till Sassuolo under den kommande säsongen.

Alberto Masi som köptes av Pro Vercelli imponerade under försäsongen 12/13 och spenderade sina senaste 5 månader i Ternana där han fick spela 10 matcher i Serie B. Juventus är nu enligt Sky Sports Calciomercatoexpert Gianluca Di Marzio överens med Ternana om ett förlängt låneavtal till nästa säsong. Alberto Masi kommer alltså att spendera säsongen 13/14 i Serie B med Ternana. Ingen köpoption nämns, utan det är enbart frågan om ett rent lån av den 20-åriga mittbacken som även representerar det italienska U20-landslaget.

Elio De Silvestri som varit hos Pro Vercelli återvänder till Juventus primavera. Samtidigt så ingår Juve nu ett delägarskap med Pro Vercelli för Nazareno Belfasti och Giuseppe Ruggiero och de kommer båda att representera Pro Vercelli i Prima Divisione.

Det är alltså en hel del arbete som utförs under dagarna och det mesta ser ut att vara fint. Vi Juventini hoppades på en bra mercato, men det ser ut att kunna bli en supermercato!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham