Mercatonytt, den 30 augusti, Matri till Milan, Marrone till Sassuolo och Nani skriver på!

Övergångsfönstret som öppnades den 1 juli 2013 närmar sig sitt slutdatum med stormsteg. Alla spelarköp måste alltså vara färdiga innan den 2 september 2013 klockan 23.00 då den italienska calciomercaton officiellt stängs. Med knappt 3 dagar och 9 timmar kvar i skrivande stund så börjar ryktena intensifieras och några betydande övergångar kommer att bekräftas inom kort.

Alessandro Matri som nu har representerat Juve i 2.5 säsonger genomgår idag sin läkarundersökning för att man därefter till 100 % skall göra affären från Juve till Milan officiell. Marotta bekräftade att man är nära en överenskommelse och Sky Sport Italia avslöjar att övergångssummar blir antingen 10.5 M € + 1.5 M € i bonus eller 11 M € + 1 M € i bonus. Det motsvarar alltså den totala summa som Juve fick lägga ut för att få hem Tevez (9 M € + 3 M € bonus) och Juventus har i princip gjort ett anfallsbyte i form av Matri mot Tevez. Båda är 29 år, så även åldersmässigt är det ingen skillnad. Inte illa alls, men självklart kommer Matri att bidra i Milan under sin före detta Cagliaritränare Allegri.

I samband med att Matri säljs så ser det ut som att Fabio ”Eta Beta” Quagliarella blir mannen som stannar som anfallare nummer 5 i Juventus. Marotta har tidigare talat om att två anfallare kommer att säljas, men nu verkar det som att Quaglia stannar. I varje fall om man tror på en enig italiensk journalistkår som sjunger i kör. Quaglia har under denna sommar enligt uppgift tackat nej till England och Norwich, samt Qatar och Zicos Al Gharafa. Det sista ordet är dock inte sagt då Lucescu och Shakhtar Donetsk fortfarande är intresserade av Mr Dreamgol enligt La Stampa.

Ett otroligt rykte om att Barcelona var väldigt intresserade av en Llorente som inte är önskvärd i Juventus kom ut igår. Men det är inget man skall tänka på. Conte är väldigt glad över att ha lejonkungen i sin trupp!

Oliver Kempf som har omnämnts förut som ett Juventusobjektiv verkar vara allt närmare Juve. Fabio Paratici hade idag ett möte med representanten Antimo Grillo och imorgon sägs Juventus lägga fram ett officiellt bud på 300 000 € till Eintracht Frankfurt för att få till ett lån av den 18 årige tyske vänsterfotade mittbacken. Juventus sägs även vara beredda att ingå en överenskommelse där de kan köpa loss Kempf för en summa omkring 3.5 M € + 1.5 M € i bonus. Tanken enligt Gianluca Di Marzio är att ynglingen skall träna med Juves A-lag för att därefter få representera primaveralaget under säsongen. Det som underlättar övergången är att Frankfurt har ett 3 årigt sponsoravtal med Fiat och Kempf sägs dessutom redan vara överens med BiancoNeri.

Marotta som igår talade om Champions och Matri fick även tala om en spelare som länge har ryktats till Juventus, nämligen Napolis Zuniga. Med ett år kvar på kontraktet har man diskuterat flitigt om Zuniga ville skriva på ett nytt kontrakt med Napoli eller om han vill gå på fri övergång till Juventus istället nästa säsong. Media rapporterade även att Matri kunde gå till Napoli för att bana väg till Zunigas ankomst i Juve, men så blir ej fallet nu. Marotta sade följande igår: ”Zuniga är en Napolispelare, och jag kommer inte att diskutera detta ärende. Han är inte en spelare som vi kan förhandla om”. Det i kombination med att Aurelio De Laurentiis talade om att Napoli hade lagt ett kontraktsbud till Zuniga som var betydligt högre än vad Juve var beredda att ge indikerar på att det inte blir någon Juvetröja för Zuniga. Men å andra sidan har ju colombianen inte skrivit på för Napoli än. Napoli sägs enligt Tuttosport ha 2.8 M € per säsong som blir upp till 3.2 M € per säsong i fyra år redo för colombianen. Juventus bud låg på 2.5 M € per säsong med bonusen inräknad. Barcelona som har nämnts i sammanhanget har inte lagt något konkret bud.

En annan ytter som nämndes som en spelare som kunde komma till Juve gratis var Manchester Uniteds Nani. Hans kontrakt går ut nästa sommar, 2014, men enligt hans bror så är en överenskommelse om ett nytt kontrakt färdig. Även Marotta har bekräftat att United har förnyat Nanis kontrakt.

Ytterligare yttrar och denna gång Real Madrids Di Maria. Argentinaren som enligt italienska sporttidningar var under Juventus radar ser ut att gå till Galatasaray istället om man väljer att tro på Metro Sport. Prislappen på 30 M € är något som är långt utanför Juventus räckhåll och Gala som kommer att ställas mot Juve i Champions ryktas ha vunnit i budgivningen mot lag som Arsenal och United. Engelska Daily Mail rapporterar dock att Arsenal är närmast och att de dessutom är beredda att lägga 80 M € för trion Di Maria, Benzema och Özil. Cirkus någon?

Luca Marrone som länge har varit en spelare som intresserat Montellas Fiorentina är fortfarande i Violas sikte, men nu kommer helt nya uppgifter om att han istället kan gå på lån till Sassuolo som redan har Juves Simone Zaza och Reto Ziegler. Enligt Gianluca Di Marzio handlar det även om ett delägarskap. Juventus evaluerar sin son till 10 M €, men budet på halva kontraktet sägs ligga på 4 M €. Conte har tidigare uttryckt sin vilja om att få behålla Luca, men precis som Giaccherini kan han gå för att bringa in pengar. Det är viktigt att notera att Marrone gärna vill ha mer speltid för att kunna utvecklas, men att det råder en viss osäkerhet omkring om Marrone är intresserad av just Sassuolo. Förutom Sassuolo och Fiorentina så nämner Tuttosport även Parma som en tänkbar destination.

Calciomercato.com skriver idag om att Juventus fortfarande är intresserade av Radja Nainggolan. Cagliaris mittfältskämpe som idag är 25 år gammal värderas till över 20 M € av Cellino och Marotta uppges vara beredd att lägga ett bud på 18 M € + halva Juves kontrakt för 20-åriga anfallstalangen Stefano Beltrame. Tuttosport gjorde det tydligt att Marrone inte är en spelare som kan ingå i denna övergång då Luca själv inte är intresserad av Cagliari och att Cagliaris Cellino vill ha cash istället. Beltrame kan Cagliari dock tänka sig ta in då de vill ha anfallsalternativ, dessutom är han inte lika högt värderad. Enligt TuttoJuve.com så är Beltrame intressant för Cagliari även om Juve inte väljer att ha med honom vid ett eventuellt köp av Nainggolan. Cagliari är nämligen beredda att lägga ett bud på 1.5 M € för halva kontraktet.

Cagliaris Ibarbo har enligt italiensk media nu varit ett Juvemål länge. Corriere dello Sport rapporterar att Juve nu har hård konkurrens av Napoli och Inter. Cellino har sagt att man inte vill sälja, men ”Money Talks” är vad som egentligen gäller.

3 dagar och 9 timmar kvar… fortsättning följer.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham