Mercatonytt, den 3 juli, Mirko lämnar och Napoli utmanar?

Trots att mercaton verkar svalare för Juventus dessa dagar efter att Marotta och Company presenterat både Tevez och Llorente fortsätter det hårda arbetet. I samband med köpen talar man inte längre om Higuain, Lewandowski och Gomez och samtidigt så verkar Jovetic komma allt längre ifrån en övergång till BiancoNeri.

Marotta bekräftade att man ” vad gäller anfallarna är nöjda nu” och samtidigt skämtade han om att mercaton kan bjuda på överraskningar: ”Kanske får vi Jovetic gratis av Fiorentina, vem vet?”. Dessa officiella uttalanden i kombination med det faktum att Real Madrid och senast även Napoli har visat intresse för att köpa montenegrinen för bud som ligger på 22, respektive 27 M € gör att Juventus inte längre ses som favoriter. Enligt media har ju Napoli dragit in sig i racet efter att PSG sagt sig vara beredda att punga ut pengar för att lösa ut Cavani genom utköpsklausulen (63 M €). Cirkusen fortsätter!

Mirko Vucinic som gifte sig bara två dagar sedan sägs nu kunna vara den anfallare som lämnar av trion Mitra, Eta Beta och Zorro. Zenit St Petersburg och i synnerhet Luciano Spaletti sägs vara väldigt intresserade och efter att media först rapporterat om att Zenit lagt ett bud på 9 M € som nekats så sägs nu den ryska klubben som ägs av oljejätten Gazprom vara beredda att höja budet ett snäpp. Juventus begär 18 M €, men skulle kunna tänka sig att släppa sin 29-åriga nummer 9 för ett bud omkring 15 M €. Inte sälja till Milan enligt Moggi, men Ryssland då? Ja den som lever får veta vad som händer.

Laurentiu Branescu, Juventus 19-åriga målvakt i primavera har lämnat Juventus för att representera Juve Stabia i Serie B. Juventus bekräftar med ett officiellt meddelande på sin hemsida att rumänen lånats ut till Juve Stabia i ett mår med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år. Stort lycka till Laurentiu!

Under gårdagens presskonferens talade Marotta en hel del om Angelo Ogbonna-affären och han bekräftade att förhandlingarna hade kommit långt samt att man verkligen vill värva spelaren innan den 11 juli då Contes försäsongsarbete drar igång. Enligt Tuttosport skulle förhandlingarna vara klara idag, men som förut nämnt har Torino velat säkra hela Immobiles kontrakt och därför har förhandlingarna mellan Cairo (Torino) och Preziosi (Genoa) varit en faktor som försenat förhandlingarna (Genoa äger andra halvan av Immobiles kontrakt). Juventus var beredda att lägga fram 8 M € + sin halva av Immobiles kontrakt, men eftersom att Genoa krävde 5 M € och inte accepterade Toros 3 M € bud så kom man inte riktigt överens. Just nu har media delade meningar om det hela. Enligt Gazzetta dello Sport kan förhandlingarna avslutas idag med det ovannämnda budet eller genom att Juventus istället betalar 12 M € cash till Torino. TuttoSport skriver däremot att situationen har förvärrats i samband med att Napoli har lagt ett bud på 15 M €. Ogbonna vill själv gå till Juventus, men har vi en ny cirkus på gång eller?

Simone Zaza sägs vilja ansluta Juventus till varje pris och det gör att han antagligen kommer att ansluta från Sampdoria. Enligt TuttoSport handlar det om en övergång där Delio Rossis Sampdoria får Juventus halva av Gabbiadinis kontrakt medan Simone Zaza skriver på för Juventus. Därefter kommer Juventus att omedelbart låna ut 22-åringen till nykomlingen Sassuolo för att han skall få spela regelbundet i Serie A nästa säsong. Lånedelen av övergången sades vara något som Zaza inte riktigt var nöjd med förut men nu verkar han vara övertygad om att det faktiskt är det bästa alternativet. Frågan är dock, varför sade Gabbiadinis agent senast igår att Juventus tror på hans agent? Andra frågan som jag själv vill ställa är varför Juventus ser en större potential hos Simone än hos Manolo?

Det finns inget nytt om yttrarna, Ziegler, Paolo De Ceglie och Isla som förmodligen alla tre tillsammans med Melo blir sålda under de kommande veckorna.

Fino Alla Fine!!!
/Riham