Mercatonytt, den 29 juni, försäljningar och yttrar på gång?

Transferfönstret öppnas upp om två dagar och det är inte en överraskning att det då händer lite mer, nedan följer en uppdatering om de senaste ryktena:

Enligt engelsk media är Paolo De Ceglie på väg bort från Juventus. Stoke är intresserade och laget som tränas av Mark Huges är beredda att lägga ett bud på 3 M € för Juventussonen som idag är 26 år gammal.

Juventus försöker sälja Reto Ziegler. Intressenterna är i Turkiet (Galatasaray och Besiktas) och prislappen sägs ligga på 4 M €.

Mauricio Isla som varken imponerade i Juventus eller var nöjd med något under den gångna säsongen ser trots förlängningen av delägarskapet med Udinese inte ut att stanna i Juventus. Juve har tidigare begärt minst 7.5 M € för deras halva av kontraktet som de köpte loss för 9.4 M € förra sommaren. Gianluca Di Marzio från Sky har nämnt att Juventus nu är beredda att gå ner till 6.5 M € men att Inter som är väldigt intresserade av spelaren bara är beredda att betala 5.5 M €. 1 M € skiljer alltså klubbarna från en överenskommelse och Isla verkar allt närmare Milanolaget.

Efter den eventuella försäljningen av de ovannämnda yttrarna kommer Juventus ha finansierat köpet av en ny ytter. Kolarov och Zuniga diskuteras. Enligt Tuttosport ligger Juventus bra till med City efter de lyckade förhandlingarna i Tevez övergång och man har gått om Inter i kampen om att få hem Kolarov. Juventus bud är ett lån för 1.5 M € med köpoption på 5.5 M €. City köpte Kolarov från Lazio för 22.7 M € i 2010 och han är idag värderad till 12.5 M €, men 27 åringens önskan att få lämna samt att han gärna vill återvända till Serie A kan vara avgörande faktorer. Om man inte kommer överens med City för att få hem Kolarov så är plan B att ta hem Zuniga från Napoli.

Enligt Calciomercato.com så finns det även andra idéer gällande vänsteryttern. De påstår att om Bale köps av Real så betyder det att Marcelo behöver röra på sig. Juventus är då redo att ta fram 15 M € för en värvning av brassen.

Real Madrid har i samband med att Ancelotti tagit över officiellt ändrat sin transferstrategi. Det finns en viss sannolikhet att Higuain stannar trots tidigare uttalanden om att han önskar en ny utmaning. Real har frågat Juventus om Vidal är tillgänglig, men svaret var ett omedelbart nej. Frågan är dock vad som händer i samband med att Ancelotti önskat en återförening med Andrea Pirlo?

Enligt La Stampa och andra tidningar i Italien kommer Juventus att göra klart med Ogbonna på måndag. Priset är man inte riktigt säkra på, men det talas om 10 M € + halva Immobile. Toro funderar på att antingen ta hem Immobile eller Eren Derdiyok från Hoffenheim till anfallet. Om de inte väljer Immobile så talar man om att Juve behöver ta fram 13 M € cash för Ogbonna.

Tuttosport skriver att Simone Zaza bara vill ha Juventus. De flesta experterna medger att Zaza närmar sig en flytt från Sampdoria till Juventus, men de menar samtidigt på att Juves tanke om att direkt låna ut Simone till nykomlingen Sassuolo under den kommande säsongen kan vara en taktik som medför svårigheter. Simone Zaza har ett kontrakt som bara varar i ett år till med Sampdoria och på måndag skall de försöka få till en förlängning enligt Carlo Osti (Sampdorias sportdirektör). Juventus sägs erbjuda 4 M €, men Samp är intresserade av att involvera spelare som Manolo Gabbiadini och Paolo De Ceglie i övergången. Samp vill dessutom som nämnt först förlänga kontraktet och diskutera först därefter, allt för att höja prislappen. Zaza har dock gjort det klart och tydligt med uttalandet: ”Jag hejade på Milan som barn, men hur kan man säga nej till Juventus?”.

Joveticsagan som nu börjar bli uttjatad är i ett lite speciellt läge. Just nu säger Viola att ”Jovetic är idag en Fiorentinaspelare” och de håller fast vid att 30 M € cash är vad som gäller för en eventuell övergång. Viola visar alltså ingen brådska med att få till någon överenskommelse och rykten gör gällande att även om Viola skulle få hem Mario Gomez från Bayern München så är det möjligt att JoJo stannar för att spela vidare på Artemio Franchi. Samarbetsviljan existerar alltså inte för tillfället. Fiorentina har dock genom Mencucci bekräftat att Juventus fortfarande försöker att köpa Jovetic.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham