torsdag 19 oktober 2017

Mercatonytt, den 26 juni och detaljerna kring Tevez övergång!

Marotta och Paratici har under de senaste dagarna som känt kämpat hårt för att göra klart med Carlos Tevez. I måndags gjorde Paratici klart med Tevez agent Kia Joorabchian angående de sista detaljerna i kontraktet över telefon. Och igår hade Marotta och Paratici ett möte hemma hos Joorabchian tillsammans med Citydirektörerna Soriano och Begiristian för att göra klart affären. De har kommit överens om ett pris på 9 M € plus 3 M € i bonus som ska vara väldigt ”enkla” att få. Så affären kan man säga går på totalt 12 M €. City ska ha begärt 18 miljoner euro från början. Tevez lön kommer att ligga på 5 M € per säsong plus bonus. Anmärkningsvärt är att han går ner i lön från 8 M € för att komma till Juventus.

Det första mötet mellan Juventus och Tevez skedde den 16 maj på restaurang Babbo i London, Conte var också där. Tevez landar i Milano kl 15 idag. Läkarundersökningen sker troligen imorgon, kontraktet skrivs också imorgon. Juventus har styrelsemöte i skrivande stund så det blir svårt att göra det idag.

Marotta och Paratici jobbar även för att göra klart med Ogbonna. Det talas om ett möte senare ikväll eller imorgon. Priset ska vara 7 M € plus halva Immobiles kontrakt eller 13 M € kontant. Under tiden har Torino gjort klart med mittbacken Guilermo Rodriguez.

Inter har kommit överens med Isla, men inte med Juventus. Inter erbjuder 5.5 M € medan Juve vill ha 7.5 M €.

Juve har inte släppt taget om Jovetic än. Marotta har kontakt med agenten Ramadani hela tiden. Juves senaste bud sägs ligga på 20 M € plus halva Gabbiadinis kontrakt. Det kan bli mer kontakt nästa vecka, och då lär mer information komma ut.

Ryktena angående Marchisio fortsätter att florera, men Juventus har genom Marotta gjort det klart och tydligt att Claudio ingår i planerna och att man inte är en säljande klubb. För att en sådan övergång skall ske krävs det ett bud man inte kan tacka nej till, först då kan Marchisios lojalitet till Juve sättas på prov.

Det känns ändå skönt att vår stora anfallare i princip är klar eftersom att vi Juventini slipper en långdragen sommar. Vad tycker du kära läsare, är Tevez rätt man för Contes Juventus?

Fino Alla Fine!
/Omar

3 comments

 1. Om han är rätt man kan bara tiden visa. Men just nu känns denna värvning som en rejäl förstärkning

 2. Sahin Bozarslan

  väldigt glad över att se Juve köpa en bra striker, men är lite skeptisk över Tevez… man har ju sett hur han beter sig och jag är rädd att han kommer bli en ”Balotelli” i juventus… men aja man får hoppas på det bästa, man vet aldrig vad han kan hitta på för nåt klurigt 😉 dessutom tror jag att han kommer kunna spela bra tillsammans med Llorente då båda har spanska som modersmål så vet man aldrig vad de två kan lyckas göra. + de har våran King Arthur bakom i mittfältet så de kan typ bli de 3 musketörerna ;).

  Juventus borde sluta jaga Jovetic… så som jag har sett han var han lite som en flopp den här säsongen med mycket skador, så jag är rädd om Juve köper honom och han blir skadad igen, som Pato i Milan så har Juve slösat rätt många miljoner på honom.

  Jag har aldrig förstått varför Juve satsar för mycket på försvaret när den är redan stark som granit!

  Mvh Sahin 🙂

  • Juventus största och bästa Fan

   tycker att Juve verkligen inte ska ge upp på Jo-Jo då han kan bli sjukt bra i Juve! 22-23 år framtids spelar då nästan alla anfallare är 30+are i juve förutom Seba o Llorente så behövs det och då äve Anelka o Bentner drar så behövs det ny så Jo-Jo passar utmärkt!

   försvaret är alltid bra att föryngra och förbättra! jag vill se Tevez först 6månder och sen dömma han !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *