Mercatonytt, den 26 juni och detaljerna kring Tevez övergång!

Marotta och Paratici har under de senaste dagarna som känt kämpat hårt för att göra klart med Carlos Tevez. I måndags gjorde Paratici klart med Tevez agent Kia Joorabchian angående de sista detaljerna i kontraktet över telefon. Och igår hade Marotta och Paratici ett möte hemma hos Joorabchian tillsammans med Citydirektörerna Soriano och Begiristian för att göra klart affären. De har kommit överens om ett pris på 9 M € plus 3 M € i bonus som ska vara väldigt ”enkla” att få. Så affären kan man säga går på totalt 12 M €. City ska ha begärt 18 miljoner euro från början. Tevez lön kommer att ligga på 5 M € per säsong plus bonus. Anmärkningsvärt är att han går ner i lön från 8 M € för att komma till Juventus.

Det första mötet mellan Juventus och Tevez skedde den 16 maj på restaurang Babbo i London, Conte var också där. Tevez landar i Milano kl 15 idag. Läkarundersökningen sker troligen imorgon, kontraktet skrivs också imorgon. Juventus har styrelsemöte i skrivande stund så det blir svårt att göra det idag.

Marotta och Paratici jobbar även för att göra klart med Ogbonna. Det talas om ett möte senare ikväll eller imorgon. Priset ska vara 7 M € plus halva Immobiles kontrakt eller 13 M € kontant. Under tiden har Torino gjort klart med mittbacken Guilermo Rodriguez.

Inter har kommit överens med Isla, men inte med Juventus. Inter erbjuder 5.5 M € medan Juve vill ha 7.5 M €.

Juve har inte släppt taget om Jovetic än. Marotta har kontakt med agenten Ramadani hela tiden. Juves senaste bud sägs ligga på 20 M € plus halva Gabbiadinis kontrakt. Det kan bli mer kontakt nästa vecka, och då lär mer information komma ut.

Ryktena angående Marchisio fortsätter att florera, men Juventus har genom Marotta gjort det klart och tydligt att Claudio ingår i planerna och att man inte är en säljande klubb. För att en sådan övergång skall ske krävs det ett bud man inte kan tacka nej till, först då kan Marchisios lojalitet till Juve sättas på prov.

Det känns ändå skönt att vår stora anfallare i princip är klar eftersom att vi Juventini slipper en långdragen sommar. Vad tycker du kära läsare, är Tevez rätt man för Contes Juventus?

Fino Alla Fine!
/Omar