Mercatonytt, den 20 augusti, officiella ungdomsövergångar!

Efter supercuptriumfen så ser Marotta och Juve till att hålla arbetet på spelarmarknaden vid liv och idag så har man genom sin hemsida juventus.com bekräftat officiella övergångar för några ungdomar:

Den schweiziska unga anfallaren Zoran Josipovic som presenterade sig med ett fantastiskt snyggt mål i vänskapsmatchen mellan Juve A och Juve B kommer att lånas ut till Novara i Serie B.  17 åringen som kom från Schweiz till Juves ungdomsakademi redan i 2011 kommer att lånas ut under en hel säsong och han kommer att ingå i Novaras A-lag. En annan schweizisk ung anfallare som lånades ut till Novara var Haris Seferovic från Viola förra säsongen. Han fick spela 16 matcher och göra 9 mål och 6 assists vilket gjorde att Real Sociedad fick upp ögonen för honom och köpte loss honom från Viola under detta övergångsfönster. Förhoppningsvis får Zoran Josipovic också en hel del speltid för att lyckas utvecklas som sin landsman Seferovic.

Josipovic i duell med Tevez

19-åriga målvakten Andrea Montrucchio åker till Kreta, dock inte på semester utan för att representera grekiska Chania FC. Målvakten som har varit Juveägd ända sedan 2006 representerade ungdomslagen fram till 2011 då han lånades ut till Grosseto och i 2012 då han lånades ut till Atalanta. Han fick enbart spela i primavera, men lånet till Chania innebär att Andrea för första gången kommer att spela A-lagsfotboll. Det grekiska laget spelar i Greklands andra högsta liga (Football League) i den södra divisionen efter att ha nått en uppflyttningsplacering förra säsongen i Football Leauge 2.

Unge Andrea Montrucchio in action

Dansken Jacob Laursen, född den 17 november 1994, kom från Aalborgs U19 lag till Juventus Primavera i juli 2012. Han återvänder till Danmark, dock till Odenses förstalag som spelar i danska Superligaen. Vänsterbacken Jacob har visat upp ett fint spel och har bland annat blivit kallad till Danmarks U19-landslag där han fick vara med och spela mot Frankrikes U19-lag i en match som slutade 1-1 i mars i år. Odense har chansen att göra övergången permanent innan låneperiodens slut om ett år och utköpsklausulen uppskattas ligga på omkring 0.5 M €.

Jacob Laursen tillsammans med Pessotto

 

Tre unga och lovande spelare lånas alltså ut för att få mer speltid. Vi önskar dem alla ett stort lycka till!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham