Mercatonytt, den 18 juli, Isla på läkarbes… nej absolut inte!

Silly Season kallas det med all rätt. Det är väldigt löjligt ibland. Men det är just därför vi alltid försöker att bara skriva vad som är konkret och att nämna att det faktiskt är ett rykte om det inte är bekräftade uppgifter. Med oss får du sanningen (det är i alla fall vårt mål). Kära läsare, fortsätt läsa och du kommer att förstå varför jag inleder texten på detta vis idag.

Dansken Frederik Sörensen är nu ett allt hetare objektiv för lagen i öst-Europa. Efter Dynamo Kiev är nu St Petersburg intresserade enligt Sky och Gianluca Di Marzio. De sägs vara beredda att lägga ett bud på 8-10 M € och det skulle självklart vara en summa som lockar Juventus till att sälja spelaren som köptes 500 000 € av Lyngby i 2011. Spelaren är dock till hälften ägd av Bologna som betalade 2.2 M € för halva kontraktet i 2012 och därför måste Juventus först göra upp med Bologna innan de kan sälja. Man har sedan tidigare nämnt att Diamanti är en spelare som kan diskuteras om man börjar dessa förhandlingar, nu återstår det att se vad som händer.

Alla minns väl Juventus vs Genoa förra säsongen? Om inte så får jag väl påminna om att det var matchen i vilken Conte öppet visade missnöjet mot domaren Guida från Napoli. Hur som helst… den som minns den matchen minns säkert Stefano Beltrame som introducerade sig med ett skott som verkligen ställde till med problem till Frey i Genoamålet. Ynglingen sägs nu enligt Calciomercato.com vara nära att lånas ut till Juve Stabia i Serie B under den kommande säsongen. Det är lite oklart om det kommer att finnas en utköpsklausul för 20-åringens kontrakt efter lånets slut. Lycka till bambino!
Stefano Beltrame

Ännu en ung spelare som är attraktiv är 20-åriga målvakten Nicola Leali som ägs av Juve men som spenderade förra säsongen på lån i Serie B och Virtus Lanciano med vilka han fick spela 37 matcher och hålla nollan 6 gånger. Spezia ryktas vara villiga att låna honom, men även Cagliari är en tänkbar destination för supertalangen. Cagliari vill enligt Sky köpa halva kontraktet. Var kommer du att hamna Nicola? Jag hoppas själv i Serie A, men endast på lån och att Juve behåller hela kontraktet. Det är dags att lyfta!

23-åriga målvakten Timothy Nocchi som spelat i Buffons Carrarese Calcio och senast i Serie B och Juve Stabia kommer föga överraskande inte att stanna i Juventus. Serie B klubben Carpi FC 1909 har idag genom sin hemsida meddelat att man officiellt har kommit överens med Juventus om ett lån med köpoption på halva kontraktet.

Napoli som ser ut att tappa sin Morgan De Sanctis till Roma söker nu en målvakt och italiensk media gör gällande att sydlaget som nu har mer än 120 M € att handla för har frågat Juventus om de är villiga att sälja Marco Storari.  Marco representerade ju Napoli under 02/03 så de vet mycket väl vad de får. Det är alltså andra klubben som försöker få Juves reservmålvakt efter Fiorentina. Men Juventus säger nej till de himmelsblåa precis som till de lila och nu talar man istället om att förlänga kontraktet med Storari fram till 2015 (nuvarande kontraktet går ut i 2014).

Under dagen så skrev TuttoSport på sin sida att Mauricio Isla var på läkarbesök hos Inter och att man bara väntade på ett officiellt uttalande för att bekräfta övergången. Kort dementerade Sky Italia detta och sade att det inte alls stämde utan att Isla varit med laget i Chatillon idag och att han varit med på allt utom sista träningspasset vilket både Isla och Vucinic fick hoppa över för att de skulle återhämta sig efter mindre muskelbesvär. Bara någon minut efter Sky sade det så plockade TuttoSport ner sin artikel som finns på bilden nedan:
TuttoSports miss
Sky förklarade även att förhandlingarna inte är enkla då Udinese faktiskt har ett ord i det hela och Inter eventuellt även måste komma överens med dem också för att få till en övergång (det handlar om ett nytt delägarskap där Juve köps ut). Juventus har senast igår genom Conte talat väl om Isla och visat att man inte tvunget måste sälja. Sky har dock uttalat sig om att det inte alls handlar om ett veto från Conte utan att idag skulle kunna vara en viktig dag i förhandlingarna. Marotta har inte ändrat på något och 7.5 M € är vad Juve vill ha för att acceptera en försäljning av sin halva. Vilken cirkus och vilken miss av TuttoSport…

Lichtsteiner välkomnade idag en eventuell värvning av en ytter för att han gärna såg att Conte hade fler spelare att använda i ett rotationssystem. Det är ju den mest fysiskt krävande positionen i Juventus formation och spelsystem enligt honom. Passande nog har den brittiska pressen inte gett upp och de insisterar om att Juventus och Inter tävlar om att värva serben Aleksandar Kolarov från City. Detta alltså trots att nya tränaren Manuel Pellegrini har nämnt att Kolarov ingår i klubbens planer. Antingen så saknar Kolarov att kunna äta en riktigt god pizza eller så tror man på den brittiska pressen som menar på att 14 M € är en summa som skulle få City att ändra sig. Lägg dock märke till att Juventus tidigare bud varit ett lån med en köpoption på 5.5 M €. Det är mycket osannolikt att Juve köper en ytter som är dyrare än Tevez.

Det är en hel del som händer alltså, möjligtvis är det mest i de unga leden, men Marotta har inte en dag där han kan sitta still och rulla tummarna, var så säkra!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham