Mercatonytt, den 16 juli, rykten, officiella övergångar och ytterligare rykten…

Conte talade om att han hellre hade Benitez och Napoli med Cavani än utan eftersom att en försäljning skulle innebära att Juves främsta rivaler från förra säsongen får hela 63 M € att handla för. Idag blev det officiellt och Cavani är alltså en PSG-spelare med en lön på 10 M € per år och Napoli är 63 M € rikare. Spelare som Gomez, Tevez, Llorente och Balotelli har inhandlats under denna och förra mercaton och alla lag förstärker. Det skall verkligen bli intressant att se vad Napoli gör nu och frågan är om Zlatan Ibrahimovic är tänkt att vara kvar i PSG nu när de har Cavani? Kanske är Ibra på väg tillbaka till Serie A han med? En sak är säker i varje fall och det är att Serie A har förlorat en stor profil, men att de samtidigt redan har fått in flera och att de dessutom kommer få in ännu fler profiler. Serie A nästa säsong kommer att vara väldigt intressant!

Då kan vi ta och fokusera på Juventus mercato istället. Det mesta handlar som många gånger nämnt om försäljningar och nu har man fått några försäljningar officiella.

Emanuele Giaccherini som nästan var en landshjälte under Confederations Cup lämnade och idag blev det så officiellt att den lille mannen med det stora hjärtat är en Sunderlandspelare. Han skrev på ett fyraårskontrakt värt 2 M € per år och Juventus fick 7.5 M € till kassan. Lycka till Emanuele!

Felipe Melo som har varit utlånad i två säsonger till Galatasaray för summor motsvarande totalt 3.25 M € blev nu som 30-åring såld för en övergångssumma på 4.5 M € (enligt Sky) eller 4 M € + 1 M € i bonus (enligt andra medier). Juventus har inte själv gjort ett officiellt uttalande och därför är alltså siffrorna lite varierande. Men övergången är officiell. Hej då Melo!

Ett tag sedan pratades det om att ryssar i St Petersburg var intresserade av Vucinic och därefter var det Napoli och Milan som sades vara intresserade… men allt detta har försvunnit från skriverierna. Man skrev även att Napoli ville använda Zuniga för att locka Juve att sälja. Även det verkar inte fungera och nu säger TuttoSport att Juventus jobbar på att istället ta hem Zuniga gratis i nästa säsong med hjälp av ett lukrativt fyraårskontrakt värt 2.5 M € per säsong. Zuniga har ju som bekant ett kontrakt som går ut nästa sommar och han ser inte ut att vilja förlänga med Napoli.

Alternativet till Zuniga är enligt Sky Jonathan Biabiany. Parmaspelaren som är betydligt offensivare än Licht på högerkanten nämns som en spelare som kan passa bra i Contes 3-3-4 formation. Men detta måste sägas är ett rykte som bör tas med en näve salt då Speedy Pepe är tillbaka!

Mannen som istället sades kunna komma redan nu till vänsterkanten var Aleksandar Kolarov. Senaste nytt gör gällande att Manuel Pellegrini ser honom som en viktig spelare i laget. Tränaren gjorde det klart att Maicon inte ingick i planerna och då fick han lämna (Roma), men situationen är annorlunda med serben och därmed är Kolarov inte till salu längre om han kommer överens med City om att stanna trots tidigare uttalanden om att han vill spela regelbundet.

Juventussonen Luca Marrone sägs nu vara på Atalantas och Colantuonos radar. De kommer enligt rapporter i Italien att försöka låna 23-åringen med en köpoption. Lånet välkomnas nog men det tål att diskuteras om Conte är villig att sälja Marrone.

Spelare som Juventus har på marknaden är ZieglerMarco Motta och Martinez. Det finns tyvärr inget nytt om dessa herrar utom att det kanske finns intressenter i Tyskland som vill ha Ziegler. Låt oss hoppas att Martinez inte sitter av ett år och får lön som Iaquinta gjorde förra säsongen. Marco Motta lär inte vara överdrivet svår att låna ut eller sälja då han senast förra säsongen fick spela 19 matcher i Bologna.

Mauricio Isla är mannen som är evigt otacksam för att han fick ta sina två första titlar i karriären medan han var skadad (otroligt). Juventus som har velat ha 7.5 M € för sin halva av kontraktet sägs nu ha accepterat Inters bud på 7 M € och det ser ut att chilenaren nästa säsong kommer att vara delägd mellan Inter och Udinese. Kanske blir det mer speltid när hans utmanare på högerflanken är Jonathan?

Efter att Giak blivit såld till England har flera andra rykten tagit fart. Quagliarella sägs ha Norwich som intressenter och de rapporteras vara beredda att betala 7 M € enligt Daily Mirror. Juventus har tidigare sagts vara villiga att acceptera ett bud på 8 M € för den explosiva anfallaren, men Fabio kanske inte är så intresserad av att representera Norwich. Rykte nummer två handlar om Matri där Gianluca Di Marzio har uttalat sig om att Mitra är på Liverpools radar. Juventus vill här ha ett bud omkring 12 M € för sin kulspruta.

Ytterligare uttalanden från Di Marzio avslöjade att Juventus nekat ett bud från Levante på nyblivna U20-VM bronsmedaljören Richmond Boakye. Åtminstone för tillfället så är det ett nej, först skall man komma överens med Genoa om vad man skall göra. Den 20-åriga anfallaren som spenderade förra säsongen i Sassuolo i Serie B är registrerad hos Juve, men de vill låna ut honom. Det har talats om att han kanske bildar anfallspar med Simone Zaza i Sassuolo under den kommande säsongen i Serie A, men det återstår att se vad som händer efter mötet med Genoa som lär äga rum innan månadsskiftet.

Försäljningen av Giak har även dragit igång pratet om Alessandro Diamanti igen, men uttalanden från Bologna gjorde gällande att spelaren ingår i lagets planer och att man skulle vilja ha minst 10 M € för att acceptera en övergång för den 30-åriga landslagsspelaren. Senaste nytt gör dock gällande att Dinamo Kiev vill köpa den unga dansken Sörensen som delägs av Juve och Bologna och det har fått media att spekulera i om eventuella förhandlingar kan involvera ett köp av Diamanti då Juve och Bologna kommer att förhandla om försäljningen av Sörensen. Gazzetta dello Sport skrev om att Bologna har ögonen på Giovinco vid eventuella Diamantiförhandlingar… ibland börjar man undra vad det är som skrivs dessa dagar?

Först efter Juventus har lyckats att driva in mer än 20 M € för försäljningar kan Marotta dra igång köpandet igen. Nu har man sålt för omkring 12 M € på några få dagar och mer kommer att hända. Låt oss hoppas på det bästa!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham