Mercatonytt, den 10 augusti, Juve lägger officiellt bud på Kolarov!

Marotta gick ju ut med att Juventus skulle sälja två anfallare då man endast skulle ha kvar fyra i truppen. Marotta ville dock ”inte nämna några namn” och det gjorde att tidningarna och italienska media till att börja med spekulerade kring vilka spelarna var som kunde lämna Juve. Vucinic, Matri och Quagliarella var namnen… men det står nu i princip klart att Vucinic stannar och att det blir de sistnämnda som får lämna om inget väldigt drastigt händer. Främsta indikationen kom under senaste vänskapsmatchen mot Inter då varken Eta Beta eller Mitra fick spela.

De inte så tillförlitliga SportMediaset (de har haft en hel del galna rykten för sig under denna mercato – varav denna lilla ”varning”;) talar nu om att Matri är på väg till Napoli efter att Juventus har accepterat ett bud på 12 M €. Everton, fick ju enligt engelska media just ett 12 M € bud nekat då Juventus är ute efter en övergångssumma närmare 15 M €. Men SportMediaset är övertygade om att det nu är Matri som avgör om övergången blir av. Det som talar emot är att Matri nog inte vill agera backup till Higuain, men Benitez har flera gånger uttryckt att han gillar Matri. Frågan är då, vill Matri utsätta sin Federica Nargi för fara genom att bo i Napoli? Vi såg ju vad som hände med Higuain samma dag som han skrev på:

Higuain, lägg märke till klockan som har försvunnit spårlöst (välkommen till Napoli)

Skämt åsido… Matri vill inte själv gå, men om han tvunget måste gå så blir det säkert till ett lag som garanterar honom betydligt mer speltid än i Juventus. Det är trots allt VM i Brasilien i 2014 och med mycket speltid och många mål kan Matri kanske återfå sin plats i landslaget. Tilläggas bör även att en betydligt mer tillförlitlig källa i Gianluca Di Marzio från Sky Italia har påpekat att Napoli har kontaktat Juve för att få till en överenskommelse för Matri (inte att det redan är färdigt som SportMediaset påstår). Men Skys calciomercatoexpert nämner även att Milan har visat intresse igen för Juves nummer 32. Prislappen på 12-15 M € är dock något som Milan inte är villiga att betala.

Enligt Tuttosport så är Juventus fortfarande efter Zuniga som alternativ till Lichtsteiner på högerkanten. Det intressanta här är att Matri eventuellt kan användas vid en övergång av Zuniga. Ett ”ja” från Napoli kan ge ett ”ja” från Juve. En annan teori i Matri-cirkusen?

Quagliarella som också ser ut att lämna har som förut nämnt Norwich som främsta intressent men många andra lag är också på Mr Dreamgol. Just nu finns det dock inga ”nya” och nämnvärda rykten.

En annan spelare som Juve förhandlar om enligt Tuttosport är 23-årige anfallaren Victor Ibarbo från Cagliari. Men Cellino (Cagliaris president) har listat honom som osäljbar och vill därför absolut inte sänka sin prislapp på 15 M €. Det är en siffra som Juventus ser som helt orimlig, men förhandlingarna fortsätter och Marotta har ett par spelare som han gärna vill använda för att få till en mer fördelaktig överenskommelse. Massimo Cellino svarar dock med att han bara vill ha ”cash”.

Enligt Calciomercato.com är Juventus ”plan-B” om man inte lyckas värva Ibarbo den att försöka värva Jonathan Biabiany. Juventus kan använda sin anfallstalang Stefano Beltrame vid eventuella förhandlingar.

Reto Zieglier som absolut inte ser ut att ha någon framtid i Juventus närmar sig Sassuolo allt mer. Nykomlingarna är mycket intresserade av schweizaren och han verkar själv vilja gå till Sassuolo där han kan få mycket speltid inför VM.

Flera italienska media har nu gått ut med att Juventus har lagt ett officiellt bud på Citys serbiska vänsterytter Aleksandar Kolarov. 12 M € ligger budet på. Är det pengarna från Matriförsäljningen som återinvesteras? Kolarov hade helt klart varit ett fint tillskott till vänsterkanten där Peluso och De Ceglie just nu är de som ”hjälper” Asamoah. Det som är intressant är dock att Juventus förut sades vilja låna Kolarov och ha en utköpsklausul på 5.5 M €, 12 M € är betydligt mycket högre. Men då får man ju tänka på att Kolarov kostade City hela 22.7 M € när han köptes från Lazio.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham