Mercatonytt, den 1 juli, oförväntade försäljningar och nya utmanare?

Transferfönstret är nu officiellt öppet och då intensifieras arbetet. Samtidigt som Llorente skall genomgå läkarundersökning idag och presenteras officiellt imorgon har Juve ett par andra spelare som man jobbar för att få hem eller sälja. Nedan följer en uppdatering om de senaste ryktena:

Angelo Ogbonna som enligt La Stampa skulle vara klar idag sägs bli Juventino på onsdag. Torino och Juventus skall ha ett möte ikväll för att enligt Tuttosport komma överens om en övergång värd 8 M €. Det enda problemet som kvarstår för att få till en överenskommelse är att Juventus bara äger 50 % av Immobiles kontrakt samtidigt som Torino vill äga Immobile till 100 %. Det innebär alltså att de behöver lösa ut Genoas halva av kontraktet. Enrico Preziosi (Genoa) vill ha 5 M € medan Cairo (Toro) är beredd att lägga fram 3 M €. Det återstår alltså bara detaljer då Ogbonna enligt tidigare rapporter redan är överens med Juventus om en flytt.

I samband med att Juventus tar hem Ogbonna så innebär det att Martin Caceres kan få ännu mindre speltid än vad han fått. Italiensk media börjar nu spekulera om en eventuell flytt och det kommer som en överraskning att Arsenal enligt ett nytt rykte är beredda att lägga 12 M € för mannen som Conte ”vill ha i sin trupp så länge han är tränare i Juventus”.

Juventus har sedan en tid tillbaka intensifierat arbetet för att få till en överenskommelse med Manchester City och få hem Alexandar Kolarov. Serben som Juventus vill låna för 1.5 M € och sedan kunna köpa loss med en köpoption på 5.5 M € har dock andra intressenter och förutom Inter som man tidigare har nämnt i media så påstår nu den kroatiska tidningen Sportske att även Galatasaray är intresserade.

Något som dock är viktigt att notera är att Juventus även måste sälja för att kunna köpa. Kolarov som spelar på vänsterkanten kan inte värvas om inte Juventus säljer Paolo De Ceglie enligt Tuttosport. Intressenten är fortfarande Stoke och summan är oförändrad, dvs 3 M €.

En annan ytter som skall säljas är Reto Ziegler och Juventus sägs nu ha halverat priset som de accepterar, 2 M € är nu tillräckligt. Samtidigt sägs Juve även ha gått ner i pris för att få sålt Felipe Melo, 4-5 M € accepteras. Någon intresserad?

Giorgio Chiellini som har varit öppen med att han är en nära vän till Alessandro Diamanti har vid flera tillfällen nämnt att han gärna ser lagkamraten från Gli Azzurri i Juventus. Media har vid flera tillfällen nämnt att Juventus är intresserade av Bolognas spelfördelare som hade en fin match igår mot Uruguay och nu tar ryktena fart igen efter Chiellinis uttalande under en intervju efter matchen där han sade: ”Han (Diamanti) kommer att komma till Vinovo senare denna månad”. Ger Chiellini oss mercatotips?

Efter att Juventus har köpt in både Llorente och Tevez står det klart att en av Quagliarella, Matri och Vucinic får lämna:
Quagliarella har intressenter i Spanien i form av Real Sociedad samt Ryssland och hälften av lagen i Serie A. Men det beror helt på om Quagliarella vill lämna eller inte, han värderas till 8 M €.
Matri är fortfarande en spelare som Allegri och Milan vill ha (tillbaka). 12 M € ligger priset på och det gör att övergången inte är enkel, en eventuell försäljning av Robinho kan dock bana väg för denna övergång.
Vucinic som är högst värderad i anfallstrion (krävs minst 15 M € för en försäljning av montenegrinen) har varit på Uniteds radar. Men sedan tränarbytet har detta rykte svalnat och man har inga bud från utlandet utan enda intressenten som är kvar är Milan. Moggi rekommenderade Juve att absolut inte sälja till Milan, bäst att lyssna?

Jovetics never ending story fortsätter och senaste nytt gör gällande att Juventus lagt ett bud som involverar en från den ovannämnda anfallstrion, Marrone och halva Isla och pengar. Detta får man dock ta med en nypa salt då det idag säkert finns minst 10 olika kombinationer av ”tänkbara” bud som nämnts i media. Något betydligt mer konkret är att Viola nu gjort klart med Joaquin och att det snart även är klart med Ambrosini. Samtidigt så har Mario Gomez agent bekräftat att hans klient är intresserad av en flytt till Viola. Fiorentina har nu enligt media även fått ett bud från Real Madrid på 22 M € för Jovetic och därmed ser det mycket otydligt ut. 30 M € var ju ett krav som gällde bara Juventus och Viola har gjort det klart och tydligt att de inte vill sälja till en annan italiensk klubb. Ett bud från utlandet och spelare som täcker upp kanske innebär att det blir Madrid och Ancelotti som tar hem JoJo istället?

Simone Padoin är en spelare vars Juventuskarriär ser ut att ha kommit till sin ända. Enligt TuttoJuve är det möjligt att han byts ut mot andra halvan för Manolo Gabbiadini som ju ägs av Padoins ex-lag Atalanta. En återförening med Colantuono för Simone och Manolo 100 % Juveägd vore inte helt fel.

Karusellen fortsätter…

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham