La Stampa: ”Ogbonna Juventino på måndag”

La Stampa som var först ut med att Tevez skulle bli BiancoNero har nu gått ut med att Juventus kommer att officiellt presentera Angelo Ogbonna från Torino på måndag nästa vecka.

Den 25-åriga Torospelaren kommer då att skriva på ett 5-årskontrakt värt 1.8 M € per säsong och övergångssumman sägs vara Juventus halva av Ciro Immobiles kontrakt (andra halvan ägs av Genoa) plus  10 M €.

Ogbonna som växt upp i Toros ungdomsakademi är idag värderad till 12 M € på transfermarknaden. Han debuterade redan i 2007 under Zaccheroni som 18 åring för Toro i Serie A. Den Senaste säsongen var sådär enligt tidningarnas betyg. 5.85 säger de, men man bör samtidigt tänka på att Angelo genomgick en operation i december mot bråck som höll honom borta i 2 månader. Dessutom spelade han som back i ett Toro som kom på en inte så smickrande 16:e plats och som förlorade 14 av 38 matcher och dessutom släppte in 55 mål. Med tanke på hur pass resultatorienterade italienarna är när de betygsätter någon så är det ingen större överraskning att betyget verkar vara svajigt. Om man istället tittar närmare på insatsen så hade han i snitt 6 eller mer i betyg i 14 av 22 betygsatta matcher och det var bara i 3 matcher som tidningarna var eniga om att han var dålig. Detta samt det faktum att han var uttagen i EM-truppen trots att han var en spelare i Toro och Serie B förra säsongen säger oss alltså att han är en stabil spelare som är fullt utvecklingsbar i en stor klubb som Juventus.

Blir det den tredje fina värvningen av Marotta denna mercato?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham