KWADWO ASAMOAH, ÄVEN KALLAD FÖR ”KOJO”, ÄR NU 100 % JUVENTINO!

Asamoah upptäcktes medan han spelade för Kaaseman, en ghanesisk klubb, och köptes 2006 upp av Liberty Professionals. Under vintertransferfönstret 2008, medan han var upptagen med spel i Africa Cup of Nations, så blev han klar för spel i schweiziska Bellinzona i januari 2008. Men den dåvarande lagen i landet gjorde att han inte fick ett uppehålls/arbetstillstånd. Så han lånades omgående ut till italienska Torino, med en förköpsrätt på 3 M €.

Kwadwo debuterade i Campionato Primavera den 23 februari i matchen Cagliari-Torino (0-3). Han blev uttagen till A laget i matchen mot Cagliari-Torino (3-0), men fick aldrig tillfället att komma in på plan, inte heller under de påföljande matcherna.

Under spelarmarknaden sommaren 2008 så lånade man ut honom till Udinese med förköpsrätt till en kostnad på 1 M €. Hans debut kom den 11 januari 2009 mot Sampdoria där han hoppade in de sista 20 minuterna, matchen slutade 1-1. Söndagen därpå, i förlustmatchen borta mot Cagliari (2-0), så spelade han ända från start. Därefter var han alltid ordinarie i mittfältet. Första målet i Serie A kom den 19 april. Det var i matchen Udinese-Fiorentina som Asamoah på ett diagonalt markskott utanför målområdet slog till.

Den 2 juli 2012 gick han till Juventus på ett delägarskap och valde nummer 22, som ju året tidigare var Vidals nummer. Idag, den 19 juni 2013 så löste Juventus ut honom helt och hållet och han är nu alltså 100 % Juventino för en total summa på 18 M €!

Fino Alla Fine Asamoah!!
/Lorenzo