“Carlitos Way” – Miljonerna från Melos försäljning möjliggör köpet av Tevez?

Ryktena angående Tevez är heta och Juventus står tillsammans med Milan högst på listan av tänkbara nya lag för argentinaren. Enligt de senaste rapporterna så är tanken att Juventus genom försäljningen av brasilianaren Felipe Melo kan snuva Milan på Tevez.

I väntan på ett nytt möte mellan Juve och Real angående Higuain så koncentrerar sig Juve på ”Apache” och egna försäljningar för att tillföra pengar i kassan. Fiorentina förblir kyliga över en eventuell försäljning av Jovetic.
Medan Carlitos Tevez tar tid på sig att studera de olika erbjudanden han har framför sig (Juve och Milan framför alla), så kämpar Giuseppe Marotta med tiden. Efter dagar, och veckor av sonderingar och möten, så är Marotta och Paraticis objektiv det att slå till med försäljningarna. Samla ihop tillräckligt genom att sälja är ett giltigt koncept, speciellt i dessa timmar i derbyt med Milan för Tevez så har det en viss betydelse, kanske tillräckligt för att hålla Adriano Galliano på avstånd.

Galliani skickar under tiden flörtsignaler till Juveanfallaren Alessandro Matri: ”Han har växt upp hos oss, och jag vill att han kommer tillbaka till Milanello”. Samtidigt hoppas man på ”Corso Galileo Ferraris”, där Juve har sitt högkvarter, att finna tillräckligt med pengar tack vare Melo. Juventus skulle behöva lägga ut 5-6 M  € cash plus de inkasserade 4-5 M € från försäljningen av Melo för att genast kunna sätta in dem på Manchester Citys konto och lösa ut den argentinske anfallaren. En överkomlig siffra då Tevez kontrakt upphör 2014.

Kanske blir det alltså tack vare Melo som Conte kan räkna med att få hem den kraftfulla argentinska anfallaren till Vinovo och därmed vinna den första “duellen” mot Milan. Kontakterna mellan spelarens ”entourage” och Juventus är kontinuerlig (samma sak gäller för Rossoneri) och mellan parterna har man kommit överens om en lön på ca 4,7 M € plus olika bonusar. En bas som förvisso inte ger några som helst garantier mot Milans försök, men man vill på detta sätt försöka att skapa ett försprång.

ee

/Lorenzo