CalcioMercato – Marotta om Higuain

Idag hade Beppe Marotta och Andrea Agnelli lunchmöte med Florentino Perez och FIFA-agenten Ernesto Bronzetti i Madrid. Mötet var såklart högintressant för media och det spekulerades om att Higuainaffären kanske skulle bli klar eller om att Real skulle framföra intresseanmälan för några Juvespelare. Direkt efter mötet intervjuades Giuseppe Marotta av Sky Sport Italia och då sade den frispråkige och öppna direktören följande:

– ”Vi träffade President Perez och det är självklart så att vi talade om fotboll över lunchen. Det återstår att se vad som händer eftersom att Real har en oviss tränarsituation för tillfället. Därför har alla spelardiskussioner skjutits upp. Just nu är Higuain inte tillgänglig på marknaden eftersom att Real Madrid väntar på att få en ny tränare. Endast om Real anser att det är lämpligt så kommer det att finnas läge för förhandlingar. I samma ögonblick som detta beslut blir officiellt så kommer vi att med glädje ha ett nytt möte”.

Marotta som alltså helt och hållet fastställer att Higuain är en spelare av stort intresse för Juve fortsatte därefter om andra detaljer:

– ”De två klubbarna har ett utmärkt förhållande och de visade sin uppskattning för några av våra spelare. Det är möjligt att se marknadsstrategier, men oavsett om andra klubbar är imponerade av våra bästa spelare kommer vi ej att sälja dem.”

Enligt Sky Sport 24 så finns det en överenskommelse redan nu lagen emellan och prislappen sägs ligga på 24 M €, där det inte ingår några spelare i motsatt riktning. Det är dock som Marotta nämnt inte lämpligt att avsluta förhandlingarna innan Real ens har gjort klart med en tränare.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham