Boakye – En “hemmagjord”skatt som halva Europa är ute efter

20 år, från Ghana, anfallare, med en karaktär som det ryker om och näsa för målet, dubbla målsiffror de senaste två säsongerna, en verklig kämpe: han är Richmond Boakye Yiadom, en av Juventus verkliga ”juveler” som Juve de senaste två åren delat med Genoa.
Han har varit på lån i Sassuolo de sista två säsongerna och var en av de absoluta protagonisterna när laget tog sig upp till Serie A, och förmodligen kommer han att spela minst en säsong till med de ”svartgröna” under tränaren Di Francesco. Just nu så spelar han i U20-VM i Turkiet och det var tack vare hans fantastiska firsparksmål som Ghana nådde kvartsfinalen.

Richmond-Boakye-1
I hans land så har pressen uppmärksammat honom väldigt mycket och enligt webbsidan ”Spyghana.com” så finns det minst 7-8 klubbar som är ute efter honom: Valencia, Levante, Borussia Mönchengladbach och Villareal är de klubbar som uttryckt ett stort interesse för den unge anfallaren, men även Elche, Augsburg, Montpellier och Roma samt Al Nasr i Dubai har visat sitt interesse. Värdet? Minst 10 M €.

Richmond-Boakye-7
Kollegorna i Ghana är säkra på att mister Conte kommer att behålla honom i Juve även denna säsong, men i vilket fall som helst så har Boakye visat sig bli en verklig ekonomisk tillgång för Juve. Om man bestämmer sig för att behålla honom så kommer säkert hans värde öka ytterligare, men om man vill sälja honom (om Genoa tillåter det) så blir det ändå ett stort plus i kassan.

Richmond-Boakye-3

Fino Alla Fine!
/Lorenzo