Valle d’Aosta och Stadio Brunod utsålt, vilken passion!

Ytterligare nya rekord för Juve. Hotellen redan överfulla och man förväntar sig över 30 000 fans i Chatillon. Köpen av Tevez och Llorente visar sig vara en supersuccè!

juve-valle-d-aosta
Effekten av Juventus Stadium förflyttar sig till Valle d’Aosta. Man slog rekordet redan förra året, 28 000 mot 27 400 från 2011 och Juve är på väg att krossa rekordet ännu en gång, då antalet fans som kommer att följa sommarlägret i Chatillon kommer att vara ännu större i år. Bianconerifolket följer Conte som ikväll anländer till Chatillon med laget och fansen befinner sig redan i ett slags lyckorus. Förra året så följdes träningen av 25 000 fans och gjorde att organisatörerna korkade upp många Champagneflaskor. Regionen och kommunen sade i kör: ”Ett oväntat men fantastiskt resultat.” För detta år så är förutsättningarna inte lägre, tvärtom. Man har fullkomligt blivit dränkta med telefonsamtal, mail och klick på hotellens webbsidor, så pass att man redan börjat tala om ett nytt absolut rekord; minst 30.000 personer kommer att följa Juve!
Juventus kommer att ha sin första träning på “Stadio Brunod” imorgon bitti. Men redan under detta första veckoslut så är 80 % av alla hotellplatser och andra övernattningsplatser upptagna: 1.300 sängar bokade men man räknar med att de resterande 600 platserna kommer att gå åt som smör.

chatillon-juve4
BOOM!
Som experterna säger, effekten ”Tevez-Llorente” fortsätter att göra skillnaden mot förr. Efter att man upplevt en rekordförsäljning av Juvetröjorna i Juvestore så räknar man med att sälja minst lika bra på Summer Village där man satt upp en provisorisk butik. Man säger att de nya anfallarna står för minst en 15 %  ökning av besökarna i Chatillon jämfört med 2012!
Juventus Club Doc är de som kommer att vara först på plats. Man förväntar sig redan långa köer utanför stadion i Brunod för att komma åt biljetter till träningarna och i Chatillon så väntar man sig en massiv invandring av Juventus Club Doc från hela Italien och Europa, speciellt från Schweiz och Belgien. Många har valt att övernatta länge, minst 4-5 dagar, och det finns de som stannar i hela 11 dagar, vilken passion! De två följande veckosluten kommer att vara speciellt ”heta” och man hoppas bergsluften kan svalka lite då det kommer att vara mycket folk även under hela veckan för i dessa tider av ekonomisk kris så kommer många att ”pendla”, speciellt de som kommer från regionerna Lombardiet, Piemonte och Ligurien.

chatillon-juve2
Vilken feber!
Redan i kväll så kommer tusentals Juvefans att möta upp och hälsa Vidal & Co välkomna när de med bussen anländer till deras anläggning i Chatillon, varma och uppskruvade som aldrig tidigare. Kan vara att det blir en bunker typ Alcatraz, som Lippi och Ventrone kallade stället för, men känslan är att det inte på något sätt kommer att hindra Juvefansen att visa sin kärlek för ”La Vecchia Signora”!

L'ARRIVO DELLA JUVENTUS AL RITIRO DI CHATILLON

Fino Alla Fine!
/Lorenzo