Vad tycker några av våra egna försvarare om Ogbonna?

Till slut efter långvariga förhandlingar så kom då Ogbonna till Juventus. Det dyraste köpet hitintills för Juve i denna spelmarknad. Men vad tänker och tycker våra egna försvarare om honom egentligen? Forskade bland arkiven lite och fann dessa uttal:

Buffon (juni2013): ”Ogbonna? Jag har inte hunnit tala med honom, vi var för upptagna med att förbereda inför matchen mot Tjeckien. Men om han skulle komma till Juve så blir jag verkligen nöjd. Han skulle komplettera vårt försvar ytterligare och då kan jag sätta mig ner mellan stolparna och vila. På detta sätt så håller jag ju längre…”

buffon
Barzagli (mars 2012): ”Jag börjar känna lite av tröttheten jag med, men jag klarar än av att återhämta mig på få timmar. Det går bra såhär, glad att få spela med en viss kontinuitet. Lycklig över att fått lära känna Angelo Ogbonna. Han är verkligen duktig, lite att säga om det. Det är ju trots allt en landslagspelare.”

Bonucci (juni 2013): ”Jag känner Angelo sedan tiden tillsammans i Serie B, vi sällskapade även utanför plan. Det är en väldigt fin kille och på samma gång en riktigt duktig fotbollspelare. Han har ju förbättrat sig väldigt mycket de senaste åren och det är inte mer än rätt att Juve fäst sina ögon på honom. Han hade verkligen blivit bekväm för oss för då vi har behov att förbättra oss ute i Europa.”

Ogbonna om Chiellini och sin debut i landslaget (juni 2011): ”Denna kallelse till landslaget överraskade mig, jag väntade mig inte detta. Jag är mycket glad och det väcker starka känslor, vill fortsätta med att leva denna dröm. Chiellini var den förste att hjälpa mig och att gratulera mig, också kanske för att vi ju lever i samma stad.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo