SuperCoppa Italiana 2013 spelas den 18 augusti i Stadio Olimpico di Roma

Efter att Juventus inte kunnat åka iväg till Beijing för att spela SuperCoppa Italiana mot Lazio så har det diskuterats livligt om var matchen skall spelas. Reglerna säger klart och tydligt att vinnaren av ligan skall spela på hemmaplan om inte en neutral ort har tilldelats i förväg och alla deltagare kan åka dit. Arrangörerna i Beijing har köpt rättigheterna till ytterligare en match fram till 2016, vilket innebär att det vid ett av 3 ytterligare tillställningar inom de närmaste 3 åren kommer att hållas en final i Beijing.

Idag bestämde man att för första gången sedan 1988 varken spela på ligavinnarens hemmaplan (19 gånger tidigare) eller på neutral mark hos en arrangör som köpt rättiheterna (1 gång i Libyen, 2 gånger i USA och 3 i Kina tidigare). Matchen kommer istället att spelas på Lazios, dvs cupvinnarens hemmaplan för första gången i historien. Det ser ut som att det är en trend att man gör något för första gången i historien när Juve är med… senast tog Napoli som bekant inte emot sina silvermedaljer i Beijing för att protestera mot domarens (Paolo Silvio Mazzolenis) insats. Även det var en händelse som inte hänt tidigare.

Allt är dock inte klart. Lotito som fortfarande menar på att hans Lazio går miste om 1.5 M € genom att inte kunna spela i Beijing (extra pengar som skulle ha tilldelats de inbjudna lagen av arrangörerna) vill att pengarna skall omfördelas så att Lazio får ta del av de pengar ”som de förtjänat”.

Låt oss, ännu en gång, sköta snacket på planen Bianconeri!

Fino Alla Fine!!!
/Riham