Skadeläget: Pirlo missar resten av året?

Efter bara 14 minuter byttes Andrea Pirlo ut och in kom Paul Pogba som ersättare i matchen mot Udinese. Igår kunde man inte riktigt säga mer än att Andreas högra knä fått en smäll av Udineses Lazzari och Conte själv hoppades på att det bara var smärta efter smällen. Incidenten skedde efter knappt sex minuters spel och Pirlo spelade alltså vidare ett tag innan han tvingades bryta matchen.

Idag genomgick Pirlo undersökningar i Fornacakliniken i Turin och de har visat att mediala collateralligamentet i Pirlos högra knä har fått en skada av grad två. Juventus meddelar inte hur länge Pirlo kommer att vara borta, men vanligtvis brukar skador av denna typ innebära ungefär en månads frånvaro. Marchisios skada tidigare under säsongen som kom tidigt i Supercupfinalen mot Lazio var en snarlik sådan då han åkte på en sträckning av mediala collateralligamentet som innebar en skada av grad 1+2. Den skadan höll Marchisio borta från spel i 35 dagar och om man utgår från en liknande återhämtningsperiod så riskerar Pirlo alltså att missa de resterande matcherna innan årsskiftet. Låt oss hoppas på det bästa… Juventus öde i Champions kommer ju att avgöras nästa vecka!

Andrea Barzagli, Mirko Vucinic och Stephan Lichtsteiner är nu tillbaka för fullt och Stephan var dessutom mannen bakom assisten till Llorente som avgjorde, så han visar omedelbart hur viktig han är. Men utöver Pirlo finns där andra spelare som det råder tveksamheter kring.

Pepe kommer inte att stressas in, men hans läge utvärderas ständigt. Just nu vet man inte när han kan återvända.

Isla och Giovinco är de spelare som även finns med på skadelistan. Isla sades vara redo för matchen mot hans gamla Udinese, men han blev inte uttagen. Han bör dock vara tillbaka mot Bologna på fredag och Giovinco som tränade med övriga i laget efter matchen mot FC Köpenhamn bör också vara redo att kliva in på plan då.

Krya på er grabbar!

Fino Alla Fine!!!
/Riham