Rubinho show och nykomlingar som hävdar sig!

Gårdagens antipasti innan huvudrätten Serie A bjöd på en del fina minnen. Trofeo Tim som spelades i Mapei Stadium (Città del Tricolore) i Reggio Emilia bjöd på spännande straffläggningar med totalt 28 straffar och en del överraskningar samt oväntade hjältar. Nykomlingarna Sassuolo som var med för första gången någonsin i Trofeo Tim fick äran att lyfta bucklan efter att ha vänt ett 0-1 underläge mot Milan till 2-1 tack vare en doppietta av Gaetano Masucci. Innan det hade Juventus förlorat efter straffläggning mot Milan med 6-7 och vunnit mot Sassuolo med 4-3. Båda matcherna hade slutat 0-0 efter slutsignalen.

I första matchen mot Milan spelade följande spelare:
Juventus (3-5-2): Storari; Lichtsteiner, Ogbonna, Peluso; Isla, Padoin, Vidal, Asamoah, De Ceglie; Llorente (utbytt mot Vucinic, 35:e), Tevez.
Milan (4-3-1-2): Abbiati; Antonini (utbytt mot Zaccardo, 35:e), Bonera, Mexes, Costant; Traore, De Jong, Nocerino; Boateng; Niang, Robinho.

Juventus startuppställning mot Milan

Juventus var ganska spelsugna, men efter en fin inledning så smög tröttheten fram och många Juvespelare hade väldigt svårt att springa mycket efter de elva stenhårda träningsdagarna uppe i Chatillon. Llorente hade dock ett gyllene läge att sätta 1-0 bakom Abbiati i 24:e minuten när Isla levererade en fin boll från kanten och Fernando kastade sig fram och nådde först med sin vänsterfot. Bollen gick dock över och Milan överlevde. Robinho kunde avgjort matchen redan fem minuter efter med en straff, men Storari agerade räddare i nöden med en fantastisk dykning ner till sitt vänstra hörn när han räddade. Llorente krockade i en duell med Antonini i 35:e minuten och båda fick gå av planen.

Llorente fick ett par stygn på sjukhuset men hälsade följande:
”Hej vänner, jag vill bara berätta för er att jag mår bra. Jag tackar alla som visade sin oro för mig och speciellt tacka sjukhuspersonalen som behandlade mig mycket väl. Hälsningar!”
Sedan lade han upp denna bild på Facebook:
Llorente mår bra!

Matchen slutade 0-0 och därefter blev det en poäng till varje lag som fick gå in i en straffläggning för att avgöra vem som skulle få ta med sig den sista poängen.

Straffläggningen som spelades in av Mr Pagno följer nedan:

Eftersom att Juve förlorade så fick man spela andra matchen mot Sassuolo. Conte ställde i princip upp med samma lag utom att han valde att ta ut Vidal för Rossi och att börja med ett nytt anfallspar:
Sassuolo (4-3-3): Pomini; Gazzola, Antei, Terranova, Longhi; Kurtic, Magnanelli, Missiroli; Berardi, Zaza, Alexe.
Juventus (3-5-2): Storari (Rubinho, 23:e); Lichtsteiner (Penna, 23:e), Ogbonna, Peluso; Isla (Vidal, 36:e), Padoin (Motta, 17:e), Rossi, Asamoah, De Ceglie (Garcia, 17:e); Vucinic (Quagliarella, 23:e), Matri.

Sassuolo inledde mycket piggt och Juventus kom inte riktigt fram till nykomlingarnas mål. Efter bara 9 minuter smällde en fint spelande Kurtic till, men stolpen räddade Storari och Juve. Matri svarade omedelbart med en härlig löpning och ett avslut som ställde till det för Pomini som dock redde ut situationen med en räddning som resulterade i en hörna. Juve fortsatte framåt och direkt efter så slog Vucinic till med ett skott efter härligt kombinationsspel. Sassuolo hade några halvchanser och efter 30 minuter så testades en nyinbytt Rubinho, men han svarade med en superräddning efter Terranovas nick. Reprisen visade dock att Terranova mycket korrekt som linjemannen indikerat var i en offsideposition. Juve var nu mycket trötta och trots att några unga med fräscha ben fick komma in så blev det inget mer än ett tamt skott av Quaglia. Juvebekanta Simone Zaza gjorde inget större väsen av sig och matchen slutade 0-0 efter 45 och även här blev det straffar.

Straffläggningen som spelades in av Mr Pagno följer nedan:

Rubinho var alltså stor matchhjälte och bjöd på show med 3 räddade straffar av 6 slagna av motståndarna. Fantastiskt bra prestation av Juves tredjemålvakt, in med honom om det blir straffar i Champions? Vinsten efter straffläggningen innebar att Juventus var etta i tabellen med 3 p framför Milan med 2 p och Sassuolo med 1 p. Sassuolo lyckades dock ta 3 p i sista matchen mot Milan genom att vände ett 0-1 underläge till 2-1 och därmed vann de den 13:e upplagan av Trofeo Tim i sitt första deltagande. Stort grattis!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham