Playstation… men på riktigt!

Pogba berättar om målet mot Sampdoria: ”Conte sade till mig att gå in hårt. Jag vet inte hur många gånger vi har prövat detta på träningarna.”

Tretton sekunder och elva gånger i rad så rörde man vid bollen: Pogba, Vucinic, Vidal, igen Pogba, Tevez. Detta var rörelsemönstret till denna pyrotekniska aktion som gav Juve ledningen och segern mot Sampdoria, ”nästan som på Playstation”, som Chiellini själv sade efteråt, med bollen som for iväg med en svindlande hastighet från fot till fot. Det är ett mönster som man ofta tränat på under träningarna. Först att bekräfta detta var just en av de inblandade, Paul ”bläckfisken” Pogba, en av de bästa på plan och upphovsmannen till den avgörande assisten till Tevez, detta när alla egentligen väntade sig att Pogba skulle skjuta iväg en av sina sedvanliga missiler: ”Varför jag inte sköt när jag kom in i målområdet? Jag visste att Carlos skulle komma in på mitten. Vem vet hur många gånger vi egentligen tränat in detta på träningarna.”

Detta är just syftet med alla de träningsmatcher där man avsiktligt använder sig av en liten och mindre yta än en normal fotbollsplan på Vinovo, ett eller två pass, inte mer: Juventus lämnar inget åt ödet eller slumpen, speciellt inte när det är Conte som sitter med fjärrkontrollen i handen. För det är just Conte som i förväg bestämmer vilka rörelser man ska använda sig av under spelets gång och det var just detta som gjorde att den unge fransmannen i den andra halvleken lyckades med att lösa upp den ”dorianska” järnridån: ”Det är sant, i den första halvleken gjorde jag inte speciellt bra ifrån mig. I omklädningsrummet under pausen så sade Conte till mig att jag skulle gå på ännu hårdare inom målområdet, och snabbare och om jag gjorde som han sade så skulle det verkligen skada Sampdoria. Så jag försökte med det…”

Hur det gick vet vi alla!

Conte är hjärnan. Pogba är fötterna.
Fansen kan sova lugnt…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo