Partita del Cuore – Luciano Moggi visade sitt stora Juventushjärta!

Igår (28:e maj) spelades Partita Del Cuore inför ett utsålt Juventus Stadium, matchen var som alltid underhållande och den slutade med rekordsiffror… Nazionale Cantanti 9-9 Campioni per la Ricerca!

Matchen sändes på italienska Rai 1 och bland de som medverkade återfanns Formula 1 stjärnan Fernando Alonso, Juventus tränare, Antonio Conte, samt andra välkända namn från Juve som Pavel Nedved, Filippo Inzaghi, Paolo Montero, Ciro Ferrara och Andrea Agnelli. Målskyttarna var många, även om Conte var den som stod för det mesta för sitt ”Campioni per la Ricerca” (Forskarmästarna) genom att bidra med 4 mål (en poker).

Moggi

Nazionale Cantanti (Sånglandslaget) hade en 6-1 ledning som de tappade till 6-6, de återtog ledningen, men efter ytterligare två upphämtningar var det ”Campioni per la Ricerca” som kunde avgöra med en straff strax innan avblåsning. Straffen missades dock och matchen slutade 9-9!

Paolo Silvio Mazzoleni som var domare för dagen dömde 5 straffar till laget med flest Juventini. Florens borgmästare Matteo Renzi kommenterade det hela på ett skämtsamt sätt:
”Endast på Juventus Stadium kan du se att någon blåser straff för sådana incidenter”.
Efter ett gott skratt fortsatte politikern:
”Agnelli har bett mig att komma hit oftare, atmosfären är enastående”.

Moggi och Agnelli

Eventet som helt klart var en hit drog in 1.5 M € till ”Fondazione Telethon” och Piedmont Candiolos institut för cancerforskning. Det som gjorde det hela extra fint var att ingen mindre än Luciano Moggi var på plats!

Mannen med det stora Juventushjärtat visade sig för första gången på Juventus Stadium och omedelbart blev det 5 straffar, fantastiskt!

Moggi

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham